,, ,
Devrim Alkaya
Köşe Yazarı
Devrim Alkaya
 

Bu Yüzyılın Köy Enstitüleri

Genel mesleki ortaokullar yeniden açılmaz, coğrafi ve ekonomik şartlara uygun tarımdan inşaata, tesisattan motora, elektronikten bilgisayara  her bölümden  yatılı (pansiyonlu) - burslu  meslek liselerine hızla geçiş yapılmaz ise gidişatımız hiçte parlak değildir.  Meslek ortaokulunu bitiren kalfa (teknisyen yardımcısı),  meslek lisesini bitiren usta (teknisyen) unvanı alır. Eli iş  tutan  gençler  yetişir. Mikro krediler ile girişimcilik teşvik edilir, yeni işyerleri kurulur. Akademik yetenekleri yüksek çocuklarda sınavlı bir biçimde alanlarında veya yakın alanlarda  meslek yüksekokullarına ve teknoloji - mühendislik fakültelerine yönlendirilir.   Teknik bölümlere liseden mesleki teknik eğitim  almış gençler gelir, teknik eğitimin kalitesi artar. Çok yetkin tekniker ve muhendisler yetişir. Ülke  çok büyük  hızla çağ atlar. Yeter ki ihtiyaçlar doğru tespit edilsin, doğru bölümler açılsın. Türk gençliği çok yeteneklidir.  Köy enstitülerinin modern çağa   uymuş hali yetkin, yeterli alet ve makina ile donanmış, kırsal bolge çocuklarına sahip çıkan  pansiyonlu, burslu meslek liseleridir. 1989 yılında o yılların parasız yatılı örnek okullarından Söke  ziraat Teknik Lisesinde okumuştum. O yıllarda modern bir köy  enstitüsünde okuduğumuzu anlamıyorduk.  Zaman geçti ve aldığımız mesleki eğitimin, tarım derslerinin ne kadar kıymetli oldugunu her geçen  gün yeniden anlıyoruz.  Günümüz şartlarına göre dizayn edilen, eğitim öğretimin dünya standartlarında olduğu modern köy enstitüleri olan her branştan meslek liselerimizin  açılmasını diliyorum. Doç. Dr. Devrim Alkaya İnş.Yük.Müh.& Tarımcı
Ekleme Tarihi: 17 Nisan 2022 - Pazar

Bu Yüzyılın Köy Enstitüleri

Genel mesleki ortaokullar yeniden açılmaz, coğrafi ve ekonomik şartlara uygun tarımdan inşaata, tesisattan motora, elektronikten bilgisayara  her bölümden  yatılı (pansiyonlu) - burslu  meslek liselerine hızla geçiş yapılmaz ise gidişatımız hiçte parlak değildir. 

Meslek ortaokulunu bitiren kalfa (teknisyen yardımcısı),  meslek lisesini bitiren usta (teknisyen) unvanı alır. Eli iş  tutan  gençler  yetişir. Mikro krediler ile girişimcilik teşvik edilir, yeni işyerleri kurulur. Akademik yetenekleri yüksek çocuklarda sınavlı bir biçimde alanlarında veya yakın alanlarda  meslek yüksekokullarına ve teknoloji - mühendislik fakültelerine yönlendirilir.  

Teknik bölümlere liseden mesleki teknik eğitim  almış gençler gelir, teknik eğitimin kalitesi artar. Çok yetkin tekniker ve muhendisler yetişir.

Ülke  çok büyük  hızla çağ atlar. Yeter ki ihtiyaçlar doğru tespit edilsin, doğru bölümler açılsın. Türk gençliği çok yeteneklidir. 

Köy enstitülerinin modern çağa   uymuş hali yetkin, yeterli alet ve makina ile donanmış, kırsal bolge çocuklarına sahip çıkan  pansiyonlu, burslu meslek liseleridir. 1989 yılında o yılların parasız yatılı örnek okullarından Söke  ziraat Teknik Lisesinde okumuştum. O yıllarda modern bir köy  enstitüsünde okuduğumuzu anlamıyorduk.  Zaman geçti ve aldığımız mesleki eğitimin, tarım derslerinin ne kadar kıymetli oldugunu her geçen  gün yeniden anlıyoruz.  Günümüz şartlarına göre dizayn edilen, eğitim öğretimin dünya standartlarında olduğu modern köy enstitüleri olan her branştan meslek liselerimizin  açılmasını diliyorum.

Doç. Dr. Devrim Alkaya
İnş.Yük.Müh.& Tarımcı

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.