,, ,
Devrim Alkaya
Köşe Yazarı
Devrim Alkaya
 

Araştırma Enstitüleri

Ülkemizin ilerlemesinin yolu eğitimdir,  bilimdir, fendir. Anaokulundan üniversiteye kaliteli çağın gereklerine uygun bir eğitim şarttır.  Lisansüstü eğitimler ile bilimin yolu takip edilirse tezler, kitaplar, buluşlar, patentler gelir,  ülkemiz bilim  yolunda hak ettiği yeri alır.   Önerim tüm Bakanlıkların, Büyükşehir Belediyelerinin üniversiteler ile ortak araştırma enstitüleri kurmalarıdır. Kamu personeli  görevlilerini yerine getirirken aynı zamanda lisansüstü eğitimini de sürdürmeli, yapılan işler bilim dünyası ile paylaşılmalıdır. Sanayi, kamu ve üniversitelerin ortak kuracağı enstitüler patent, buluş,  makale sayısını artıracak ve sürekli yenilenmeyi sağlayacaktır.  Barajlar, otoyollar, altyapı çalışmaları, bütçe çalışmaları, tarımsal üretim denemeleri gibi örnekler onlarca kitap için hazır laboratuvar ortamı sunmaktadır ancak kamu yatırımlarının çoğunda bilimsel çalışma ya yoktur ya da küçük danışmanlık seviyesinde  kalmaktadır.  Geçmişte Tarım Bakanlığı bünyesinde araştırma enstitüleri vardı.  Bugün Üniversite hastanelerinde ve eğitim hastanelerinde bu model sürmektedir. Ekonomiden tarıma, insaattan kimyaya her branşta eğitim hastaneleri modeli kullanılabilir.     Peygamberimizin (SAV)  "İlim Çin' de olsa gidip öğreniniz" öğüdünün ışığında  çalışmak zorundayız.  Hazret-i Ali' nin sözlerini de hatırlatmak istiyorum.  "İlim, maldan hayırlıdır. Çünkü malı sen korursun; fakat ilim seni korur.  Mal harcamakla azalır, ilim sarf etmekle çoğalır." Güzel geleceklerimiz olsun.
Ekleme Tarihi: 29 Eylül 2022 - Perşembe

Araştırma Enstitüleri

Ülkemizin ilerlemesinin yolu eğitimdir,  bilimdir, fendir.
Anaokulundan üniversiteye kaliteli çağın gereklerine uygun bir eğitim şarttır. 
Lisansüstü eğitimler ile bilimin yolu takip edilirse tezler, kitaplar, buluşlar, patentler gelir,  ülkemiz bilim  yolunda hak ettiği yeri alır.  


Önerim tüm Bakanlıkların, Büyükşehir Belediyelerinin üniversiteler ile ortak araştırma enstitüleri kurmalarıdır. Kamu personeli  görevlilerini yerine getirirken aynı zamanda lisansüstü eğitimini de sürdürmeli, yapılan işler bilim dünyası ile paylaşılmalıdır. Sanayi, kamu ve üniversitelerin ortak kuracağı enstitüler patent, buluş,  makale sayısını artıracak ve sürekli yenilenmeyi sağlayacaktır. 
Barajlar, otoyollar, altyapı çalışmaları, bütçe çalışmaları, tarımsal üretim denemeleri gibi örnekler onlarca kitap için hazır laboratuvar ortamı sunmaktadır ancak kamu yatırımlarının çoğunda bilimsel çalışma ya yoktur ya da küçük danışmanlık seviyesinde  kalmaktadır. 


Geçmişte Tarım Bakanlığı bünyesinde araştırma enstitüleri vardı.  Bugün Üniversite hastanelerinde ve eğitim hastanelerinde bu model sürmektedir. Ekonomiden tarıma, insaattan kimyaya her branşta eğitim hastaneleri modeli kullanılabilir.    
Peygamberimizin (SAV)  "İlim Çin' de olsa gidip öğreniniz" öğüdünün ışığında  çalışmak zorundayız. 
Hazret-i Ali' nin sözlerini de hatırlatmak istiyorum. 
"İlim, maldan hayırlıdır. Çünkü malı sen korursun; fakat ilim seni korur. 
Mal harcamakla azalır, ilim sarf etmekle çoğalır."
Güzel geleceklerimiz olsun.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.