,, ,
Cesurhan Taş
Köşe Yazarı
Cesurhan Taş
 

Türkofobik Cemaatlar Enerji ve Sinerji Üretemez.

"Cemaatle kılınan namaz, ferdi kılınan namazdan 27 derece daha faziletlidir." yazıyor hadis kitaplarında... Türkçe belirtmek gerekirse topluca kılınan namaz, bireysel kılınan namazdan 27 kat daha üstündür. Aynı namazın, kılanların sayısal çokluğu itibarıyla birbirinden üstünlüğü ayrı bir etüdün konusudur. Ancak, cemaatleşmeyi teşvik etmek amacıyla söylendiğini anlaşılan bu tavsiye, kişisel deneyim ve gözlemlerime dayanarak diyebilirim ki kutsal bir amaç peşinde birlikte hareket etmeyi ve sinerji üretmeyi sağlamıyor. Tam aksine, bir tür sürü kültürü oluşturup yaygınlaştırıp bilinçli cehaletin yeniden üretim biçimine dönüşüyor. İşbirliği kültürü üretemiyor. Enerji yaratamıyor. Hatta cemaat, kolayca tarikata dönüşüp sosyalleşmeyi bloke ediyor. Camilerde, mescitlerde, tekkelerde cemaat oluşturan kişilerin, somut yarardan daha çok cennet nimetlerine olan açgözlü hırsları ve beklentileri; sütbank, çiftlikbank gibi dolandırıcılık düzeneklerine müşteri ve teşne olmalarını da teşvik edip kolaylaştırıyor. Cemaat, benzer duygu ve düşünce düzeyindeki insanların benzer amaçlara sahip olması ile işbirliği ve sinerji üretip olumlu sonuçlar verir. Aksi halde cemaat, açgözlülüğün yeniden üretildiği bir yapıdan başka birşey değildir. Ayrıca cemaat yerine, topluluk demek, Türkçe bir yaklaşım olur. Topluluk, benzer duygu ve düşüncelere sahip kişilerin bir araya gelerek ortak bir amaç etrafında birleşip sinerji ürettiği bir yapıdır. Topluluk, gerekli ve yararlı bir sosyal yapıdır; Enerji ve sinerji üretebildiği sürece... Cennet nimetlerine konmayı açgözlü bir şevkle bekleyen islamoarap kişi ve topluluklar, Türklüğe karşı da fobik bir tutum takınıyorlar. Türkofobi üzerine konuşurken Azerbaycanlı eski vekil bir tanıdığım; "-Türkleri islam kıymetlendiriyor.İslam olmasa Türklerin hiç bir değeri yoktur. İslama dört elle sarıldığımız sürece güçlü oluruz ve batılıları yeneriz." dedi. Yanıt olarak dedim ki; "-İslama dört elle sarılan saf kan arap, suudlu, yemenli, ummanlı, katarlı, dubaili müslümanlar ile suriye, mısır, çad, somali, sudan, fas gibi sonradan araplaşık müslümanların güç üretemedikleri ve üretemeyecekleri, geri kalmış toplumlar oldukları gün gibi ortada iken, "-bütün dünya islamoarap olana kadar cihat farzdır." diyerek küffara savaş ilan etmek gibi zorba bir anlayışa sahipseniz sizi kimse sevmediği gibi iplemez de. Türklük, böylesi zorba bir anlayışın parçası olduğu sürece elbette sorun ve sıkıntı yaşayacaktır. Türkofobinin temel kaynağı tam da burasıdır. Türklük, arabizmden ne denli uzaklaşırsa o denli gelişir ve sempati uyandırır. Türklerin kendi kendinden korkmasını isteyen islamoarap kişi ve topluluklara karşı uyanık olmak ve kalmak dileğiyle…
Ekleme Tarihi: 04 Nisan 2023 - Salı

Türkofobik Cemaatlar Enerji ve Sinerji Üretemez.

"Cemaatle kılınan namaz, ferdi kılınan namazdan 27 derece daha faziletlidir." yazıyor hadis kitaplarında...

Türkçe belirtmek gerekirse topluca kılınan namaz, bireysel kılınan namazdan 27 kat daha üstündür.

Aynı namazın, kılanların sayısal çokluğu itibarıyla birbirinden üstünlüğü ayrı bir etüdün konusudur. Ancak, cemaatleşmeyi teşvik etmek amacıyla söylendiğini anlaşılan bu tavsiye, kişisel deneyim ve gözlemlerime dayanarak diyebilirim ki kutsal bir amaç peşinde birlikte hareket etmeyi ve sinerji üretmeyi sağlamıyor.

Tam aksine, bir tür sürü kültürü oluşturup yaygınlaştırıp bilinçli cehaletin yeniden üretim biçimine dönüşüyor.

İşbirliği kültürü üretemiyor.

Enerji yaratamıyor.

Hatta cemaat, kolayca tarikata dönüşüp sosyalleşmeyi bloke ediyor.

Camilerde, mescitlerde, tekkelerde cemaat oluşturan kişilerin, somut yarardan daha çok cennet nimetlerine olan açgözlü hırsları ve beklentileri; sütbank, çiftlikbank gibi dolandırıcılık düzeneklerine müşteri ve teşne olmalarını da teşvik edip kolaylaştırıyor.

Cemaat, benzer duygu ve düşünce düzeyindeki insanların benzer amaçlara sahip olması ile işbirliği ve sinerji üretip olumlu sonuçlar verir.

Aksi halde cemaat, açgözlülüğün yeniden üretildiği bir yapıdan başka birşey değildir.

Ayrıca cemaat yerine, topluluk demek, Türkçe bir yaklaşım olur.

Topluluk, benzer duygu ve düşüncelere sahip kişilerin bir araya gelerek ortak bir amaç etrafında birleşip sinerji ürettiği bir yapıdır.

Topluluk, gerekli ve yararlı bir sosyal yapıdır; Enerji ve sinerji üretebildiği sürece...

Cennet nimetlerine konmayı açgözlü bir şevkle bekleyen islamoarap kişi ve topluluklar, Türklüğe karşı da fobik bir tutum takınıyorlar.

Türkofobi üzerine konuşurken Azerbaycanlı eski vekil bir tanıdığım;

"-Türkleri islam kıymetlendiriyor.İslam olmasa Türklerin hiç bir değeri yoktur. İslama dört elle sarıldığımız sürece güçlü oluruz ve batılıları yeneriz." dedi.

Yanıt olarak dedim ki;

"-İslama dört elle sarılan saf kan arap, suudlu, yemenli, ummanlı, katarlı, dubaili müslümanlar ile suriye, mısır, çad, somali, sudan, fas gibi sonradan araplaşık müslümanların güç üretemedikleri ve üretemeyecekleri, geri kalmış toplumlar oldukları gün gibi ortada iken,

"-bütün dünya islamoarap olana kadar cihat farzdır." diyerek küffara savaş ilan etmek gibi zorba bir anlayışa sahipseniz sizi kimse sevmediği gibi iplemez de.

Türklük, böylesi zorba bir anlayışın parçası olduğu sürece elbette sorun ve sıkıntı yaşayacaktır.

Türkofobinin temel kaynağı tam da burasıdır.

Türklük, arabizmden ne denli uzaklaşırsa o denli gelişir ve sempati uyandırır.

Türklerin kendi kendinden korkmasını isteyen islamoarap kişi ve topluluklara karşı uyanık olmak ve kalmak dileğiyle…

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.