,, ,
Cesurhan Taş
Köşe Yazarı
Cesurhan Taş
 

Kafa Giyimi Garantisi

İktidar ve muhalefetiyle bir türban garantisi yarışına girildi. Başı örten bir giyeceğin, resmi bir üniforma değilse, yasa ya da anayasa ile garanti altına alınmasının ne anlamı olabilir? Kafayı örtmek garanti altına alınıyor da bacakları örtmek niye garanti altına alınmıyor? Kafayı kapatmayı garanti altına alanlar, bel bölgesini kapatmayı niye garanti altına almayı hiç düşünmezler? Bence nedeni basit. Kafayı kapatmak, beyni kapatmak anlamına geliyor da ondan. İnsanımızın düşünmesi, düşünmeyi öğrenmesi yönetici elitler tarafından istenmediği için insanlarımızın beynini ve ufkunu açması değil, kafasını kapatması, kafası ile birlikte beynini de kapatması, maddi ve manevi bütün ikna ve zorlama unsurları ile dayatılıyor. Oysa ki; 1829 yılı Fes Fermanı, 1925 yılı Şapka Kanunu ile umulan ve beklenen sonuçlar elde edilememişti. İçinde bulunduğumuz 2022 yılında hâlâ Türban Garantisi Yasa Tasarısı veya Kafa Giyimi Anayasa Değişikliği Referandumu konuları gündemimizi işgal ediyor. Nerdeyse her yüzyılda bir, "yasal kafa giyimi" zorlaması yapıyoruz. Bu tartışmalar 200 yıldır yerimizde saydığımızın bir göstergesi... Bunlar sadece yasal zorunluluk düzenlemeleri… Olayın bir de cennet-cehenneme uzanan manevi zorlama boyutu var.  Bir tanıdık, önceki gün "türban kanunu yetmez; sarık kanunu da gerek." dedi. Arkasından; "Şapka Kanunu varsa, Sarık Kanunu niye olmasın." dedi. Ki bu savlamayı yutacak tonlarca saftrik olduğuna eminim. Ve emin olduğum başka bir şey de; Beyinleriniz değişmedikçe, kafaya geçirdiklerinizin sizi değiştirmeyeceği gerçeği... Ne sarık, ne sakal, ne fes, ne şapka; Yol yok düşünce ve us'tan başka...
Ekleme Tarihi: 25 Ekim 2022 - Salı

Kafa Giyimi Garantisi

İktidar ve muhalefetiyle bir türban garantisi yarışına girildi.

Başı örten bir giyeceğin, resmi bir üniforma değilse, yasa ya da anayasa ile garanti altına alınmasının ne anlamı olabilir?

Kafayı örtmek garanti altına alınıyor da bacakları örtmek niye garanti altına alınmıyor?

Kafayı kapatmayı garanti altına alanlar, bel bölgesini kapatmayı niye garanti altına almayı hiç düşünmezler?

Bence nedeni basit.

Kafayı kapatmak, beyni kapatmak anlamına geliyor da ondan.

İnsanımızın düşünmesi, düşünmeyi öğrenmesi yönetici elitler tarafından istenmediği için insanlarımızın beynini ve ufkunu açması değil, kafasını kapatması, kafası ile birlikte beynini de kapatması, maddi ve manevi bütün ikna ve zorlama unsurları ile dayatılıyor.

Oysa ki;

1829 yılı Fes Fermanı, 1925 yılı Şapka Kanunu ile umulan ve beklenen sonuçlar elde edilememişti.

İçinde bulunduğumuz 2022 yılında hâlâ Türban Garantisi Yasa Tasarısı veya Kafa Giyimi Anayasa Değişikliği Referandumu konuları gündemimizi işgal ediyor.

Nerdeyse her yüzyılda bir, "yasal kafa giyimi" zorlaması yapıyoruz.

Bu tartışmalar 200 yıldır yerimizde saydığımızın bir göstergesi...

Bunlar sadece yasal zorunluluk düzenlemeleri…

Olayın bir de cennet-cehenneme uzanan manevi zorlama boyutu var. 

Bir tanıdık, önceki gün "türban kanunu yetmez; sarık kanunu da gerek." dedi.

Arkasından;

"Şapka Kanunu varsa, Sarık Kanunu niye olmasın." dedi.

Ki bu savlamayı yutacak tonlarca saftrik olduğuna eminim.

Ve emin olduğum başka bir şey de;

Beyinleriniz değişmedikçe, kafaya geçirdiklerinizin sizi değiştirmeyeceği gerçeği...

Ne sarık, ne sakal, ne fes, ne şapka;

Yol yok düşünce ve us'tan başka...

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.