,, ,
Ahmet Yaman
Köşe Yazarı
Ahmet Yaman
 

İnsan Adaleti

Kimine altın tabakta deniz manzarası, Kimine de ekmek arası ciğer yarası. 1997 yılında liseden mezun olup sigortalı işe giren arkadaşım 43 yaşında emekli olacak. Ben üniversite okumayı tercih edip 2001 yılında işe başladığım için 60 yaşımda emekli olacağım. İnsan adaleti böyle bir şey. Şimdi, bir öğretmen olarak çocuklara; "bi" desem, "Siz okuduğunuz için altmış yaşında emeklilikle cezalandırıldınız, okumayan 43 yaşında emeklilikle ödüllendirildi" derse ben o çocuğa devletin adil olduğunu nasıl anlatacağım? Doğru olan 43 yaşında emekli olmaksa herkes o yaşta emekli olsun, doğrusu 60-65 yaşında emekli olmaksa herkes o yaşta emekli olsun. İkisi de doğru değilse Türkiye şartlarına ve mesleki şartlara göre kalıcı bir düzenleme yapılsın.  43 yaşında emekli olan insanlara ödenecek paranın sosyal güvenlik sistemine getireceği yükü 60-65 yaşına kadar çalışmak zorunda kalan insanların pirim ücretini artırarak karşılayacağız muhtemelen. Tıpkı geçmişte 35-40 yaşında emekli edilen insanların yükünü halihazırda çalışanların yıllardır üstlendiği gibi... Adalet yıllardır incindi zaten, dün ise adalet bize tamamen veda etti. EYT düzenlemesi hayırlı olsun.
Ekleme Tarihi: 29 Aralık 2022 - Perşembe

İnsan Adaleti

Kimine altın tabakta deniz manzarası,
Kimine de ekmek arası ciğer yarası.

1997 yılında liseden mezun olup sigortalı işe giren arkadaşım 43 yaşında emekli olacak. Ben üniversite okumayı tercih edip 2001 yılında işe başladığım için 60 yaşımda emekli olacağım. İnsan adaleti böyle bir şey.

Şimdi, bir öğretmen olarak çocuklara; "bi" desem, "Siz okuduğunuz için altmış yaşında emeklilikle cezalandırıldınız, okumayan 43 yaşında emeklilikle ödüllendirildi" derse ben o çocuğa devletin adil olduğunu nasıl anlatacağım?

Doğru olan 43 yaşında emekli olmaksa herkes o yaşta emekli olsun, doğrusu 60-65 yaşında emekli olmaksa herkes o yaşta emekli olsun. İkisi de doğru değilse Türkiye şartlarına ve mesleki şartlara göre kalıcı bir düzenleme yapılsın. 

43 yaşında emekli olan insanlara ödenecek paranın sosyal güvenlik sistemine getireceği yükü 60-65 yaşına kadar çalışmak zorunda kalan insanların pirim ücretini artırarak karşılayacağız muhtemelen. Tıpkı geçmişte 35-40 yaşında emekli edilen insanların yükünü halihazırda çalışanların yıllardır üstlendiği gibi... Adalet yıllardır incindi zaten, dün ise adalet bize tamamen veda etti.

EYT düzenlemesi hayırlı olsun.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.