,, ,
Ahmet Yaman
Köşe Yazarı
Ahmet Yaman
 

AHBAP da biziz AFAD Da

Milletlerin çöküş ve çıkış noktaları vardır. Türk milleti tarihin birçok noktasında çöküşe yaklaşmış olarak görülmüş, fakat tam da o zor anlarda millet şahlanarak çıkış noktasını oluşturacak haykırışı ortaya koymuştur.               Yaşadığımız son deprem felaketi ilk vurucu şokuyla bir çöküş görüntüsü sergiledi. Felaketin büyüklüğü karşısında ne yapacağımızı bilemez bir hâle büründük. Buna karşılık derin millet bir anda harekete geçerek kendi yaralarını sarmaya başladı. Hem de sadece Türkiye coğrafyası değil, tüm Türk coğrafyası harekete geçti. Birtakım çevrelerce, yıllarca Sovyet zulmü altında kaldıkları için Türklüğünü yitirdikleri iddia edilen Azerbaycan, Türkmenistan, Kazakistan, Özbekistan ve Kırgızistan halkı harekete geçti. Gözyaşları içerisinde yardım organizasyonları yaparak Türkiye Türklüğünün yardımına koştular ve Türk denilen derin milletin aslında tarihin her döneminde olduğu gibi bugün de bir ve bütün olduğunu gösterdiler, var olsunlar.               İçte ve dışta böylesine güzel tablolar gözleri yaşartırken hoşa gitmeyen tartışmalar da olmadı değil. Bir kesim “Yardımlar AFAD üzerinden toplansın ve dağıtılsın” bir kesim de “Yardımlar AHBAP üzerinden toplansın ve dağıtılsın” diyerek saçma ve bu milletin özüne yakışmayan tartışmalara girdiler. Bazen duyarlı açıklamalar da geldi: “AHBAP da bizim, AFAD da”               Ben bu söylemi dahi sakıncalı buluyorum. AFAD’ı kuran ve yöneten devlettir. Gerek afet öncesinde gerek afet anında AFAD’ı bağış ve desteklerle büyüten de millettir. Türk devlet yapısında devlet milletten ayrı görülmez. Devlet; millet, kurumlar ve otoritenin toplamıdır. Türk milleti Türk devletinden ayrı değildir. Türk devletinin bir kurumu olan AFAD da milletin ta kendisidir, yani AFAD bizim değil, biz AFAD’ız.               AHBAP kim peki? AHBAP’ı devletten ve milletten bağımsız mı düşüneceğiz? Afet öncesinde ve afet anında AHBAP’ı bağış ve desteklerle ayakta tutan Türk milleti değil midir? Evet, öyledir. O halde AHBAP da bizim değil, AHBAP biziz zaten. Milletin bir organizasyonu olan AHBAP milletin ta kendisi ve büyük Türk devletinin de bir parçasıdır.               AFAD ve AHBAP’ı zor günde harekete geçirerek yaraları sarmaya başlayan Türk milleti için yeni bir Ergenekon görünümündeki bu afet de demir dağın eritilmesi misali, tüm zorlukları bir bir aşarak birlik ve bütünlüğüne doğru koşacaktır.               Boş laf ve işleri bırakıp hep birlikte işimize odaklanıp bir an evvel bölgede tüm ülkede hayatı normalleştirmenin yollarına bakalım. Bunu yapmazsak küresel manipülasyonların odak noktası konumuna düşeriz.               Afette Rabbimize yürüyen canlarımıza rahmet, tüm Türk milletine baş sağlığı diliyorum. Evler yıkılmış olabilir, ama yüce Türk milleti dimdik ayaktadır. AHBAP da AFAD da biziz, biz büyük Türk milletiyiz!
Ekleme Tarihi: 14 Şubat 2023 - Salı

AHBAP da biziz AFAD Da

Milletlerin çöküş ve çıkış noktaları vardır. Türk milleti tarihin birçok noktasında çöküşe yaklaşmış olarak görülmüş, fakat tam da o zor anlarda millet şahlanarak çıkış noktasını oluşturacak haykırışı ortaya koymuştur.

 

            Yaşadığımız son deprem felaketi ilk vurucu şokuyla bir çöküş görüntüsü sergiledi. Felaketin büyüklüğü karşısında ne yapacağımızı bilemez bir hâle büründük. Buna karşılık derin millet bir anda harekete geçerek kendi yaralarını sarmaya başladı. Hem de sadece Türkiye coğrafyası değil, tüm Türk coğrafyası harekete geçti. Birtakım çevrelerce, yıllarca Sovyet zulmü altında kaldıkları için Türklüğünü yitirdikleri iddia edilen Azerbaycan, Türkmenistan, Kazakistan, Özbekistan ve Kırgızistan halkı harekete geçti. Gözyaşları içerisinde yardım organizasyonları yaparak Türkiye Türklüğünün yardımına koştular ve Türk denilen derin milletin aslında tarihin her döneminde olduğu gibi bugün de bir ve bütün olduğunu gösterdiler, var olsunlar.

 

            İçte ve dışta böylesine güzel tablolar gözleri yaşartırken hoşa gitmeyen tartışmalar da olmadı değil. Bir kesim “Yardımlar AFAD üzerinden toplansın ve dağıtılsın” bir kesim de “Yardımlar AHBAP üzerinden toplansın ve dağıtılsın” diyerek saçma ve bu milletin özüne yakışmayan tartışmalara girdiler. Bazen duyarlı açıklamalar da geldi: “AHBAP da bizim, AFAD da”

 

            Ben bu söylemi dahi sakıncalı buluyorum. AFAD’ı kuran ve yöneten devlettir. Gerek afet öncesinde gerek afet anında AFAD’ı bağış ve desteklerle büyüten de millettir. Türk devlet yapısında devlet milletten ayrı görülmez. Devlet; millet, kurumlar ve otoritenin toplamıdır. Türk milleti Türk devletinden ayrı değildir. Türk devletinin bir kurumu olan AFAD da milletin ta kendisidir, yani AFAD bizim değil, biz AFAD’ız.

 

            AHBAP kim peki? AHBAP’ı devletten ve milletten bağımsız mı düşüneceğiz? Afet öncesinde ve afet anında AHBAP’ı bağış ve desteklerle ayakta tutan Türk milleti değil midir? Evet, öyledir. O halde AHBAP da bizim değil, AHBAP biziz zaten. Milletin bir organizasyonu olan AHBAP milletin ta kendisi ve büyük Türk devletinin de bir parçasıdır.

 

            AFAD ve AHBAP’ı zor günde harekete geçirerek yaraları sarmaya başlayan Türk milleti için yeni bir Ergenekon görünümündeki bu afet de demir dağın eritilmesi misali, tüm zorlukları bir bir aşarak birlik ve bütünlüğüne doğru koşacaktır.

 

            Boş laf ve işleri bırakıp hep birlikte işimize odaklanıp bir an evvel bölgede tüm ülkede hayatı normalleştirmenin yollarına bakalım. Bunu yapmazsak küresel manipülasyonların odak noktası konumuna düşeriz.

 

            Afette Rabbimize yürüyen canlarımıza rahmet, tüm Türk milletine baş sağlığı diliyorum. Evler yıkılmış olabilir, ama yüce Türk milleti dimdik ayaktadır. AHBAP da AFAD da biziz, biz büyük Türk milletiyiz!

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.