,, ,

Tüpraş Kimin?

İş Dünyası 04.01.2024 - 15:06, Güncelleme: 04.01.2024 - 15:06 15865+ kez okundu.
 

Tüpraş Kimin?

Tüpraş Kimin?
Tüpraş , Türkiye Petrol Rafinerileri A.Ş.'nin kısaltmasıdır. Türkiye'nin en büyük sanayi kuruluşu ve dünyanın en büyük 10 petrol rafinerisi arasında yer almaktadır. Tüpraş, 1983 yılında Batman, İzmir, İzmit ve Kırıkkale'deki devlete ait 4 petrol rafinerisinin birleştirilmesiyle kurulmuştur. 2006 yılında özelleştirilerek Koç Holding'e devredilmiştir. Tüpraş'ın ana hissedarı Enerji Yatırımları A.Ş.'dir. Enerji Yatırımları A.Ş.'nin %68'ine Koç Holding, %32'sine ise Koç Ailesi ve bunlar tarafından sahip olunan şirketler sahiptir. Buna göre, Tüpraş 'ın sahibi Koç Holding ve Koç Ailesidir. Tüpraş'ın yönetim kurulu başkanı Ömer M. Koç, yönetim kurulu üyeleri ise Rahmi M. Koç, Semahat Arsel, Ali Koç, Mustafa Koç, Esra Koç ve Fatih Kemal Ebiçlioğlu'dur.
Tüpraş Kimin?

Tüpraş , Türkiye Petrol Rafinerileri A.Ş.'nin kısaltmasıdır. Türkiye'nin en büyük sanayi kuruluşu ve dünyanın en büyük 10 petrol rafinerisi arasında yer almaktadır. Tüpraş, 1983 yılında Batman, İzmir, İzmit ve Kırıkkale'deki devlete ait 4 petrol rafinerisinin birleştirilmesiyle kurulmuştur. 2006 yılında özelleştirilerek Koç Holding'e devredilmiştir.

Tüpraş'ın ana hissedarı Enerji Yatırımları A.Ş.'dir. Enerji Yatırımları A.Ş.'nin %68'ine Koç Holding, %32'sine ise Koç Ailesi ve bunlar tarafından sahip olunan şirketler sahiptir.

Buna göre, Tüpraş 'ın sahibi Koç Holding ve Koç Ailesidir.

Tüpraş'ın yönetim kurulu başkanı Ömer M. Koç, yönetim kurulu üyeleri ise Rahmi M. Koç, Semahat Arsel, Ali Koç, Mustafa Koç, Esra Koç ve Fatih Kemal Ebiçlioğlu'dur.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.