,, ,

Kol kırılır yen içinde kalır ne demek?

TDK Anlamı 06.04.2024 - 16:15, Güncelleme: 06.04.2024 - 16:15 1716+ kez okundu.
 

Kol kırılır yen içinde kalır ne demek?

Kol kırılır yen içinde kalır, aile ve dostlar arasında yaşanan sorunların dışarıya sızdırılmadan kendi aralarında çözülmesi gerektiğini öğütleyen bir atasözdür.
Kol kırılır yen içinde kalır , Türkçede sık kullanılan bir atasözüdür. Bu atasözü, aile, dost ve akraba arasında yaşanan sorunların ve anlaşmazlıkların dışarıya sızdırılmadan kendi aralarında çözülmesi gerektiğini öğütler. Atasözünün Anlamı: Atasözünün ilk kısmı, "kol kırılır", bir sorun veya anlaşmazlığın meydana geldiğini sembolize eder. İkinci kısmı, "yen içinde kalır", bu sorunun veya anlaşmazlığın ailenin veya grubun içinde gizli tutulması gerektiğini ifade eder. Atasözünün Kullanım Alanları: Aile içi kavgalar Arkadaşlar arasında yaşanan problemler İşyerinde çıkan anlaşmazlıklar Atasözünün Amacı: Aile ve dostluk bağlarını korumak Grup içi huzuru ve güveni sağlamak Sorunları büyütmeden çözmek
Kol kırılır yen içinde kalır, aile ve dostlar arasında yaşanan sorunların dışarıya sızdırılmadan kendi aralarında çözülmesi gerektiğini öğütleyen bir atasözdür.

Kol kırılır yen içinde kalır , Türkçede sık kullanılan bir atasözüdür. Bu atasözü, aile, dost ve akraba arasında yaşanan sorunların ve anlaşmazlıkların dışarıya sızdırılmadan kendi aralarında çözülmesi gerektiğini öğütler.

Atasözünün Anlamı:

  • Atasözünün ilk kısmı, "kol kırılır", bir sorun veya anlaşmazlığın meydana geldiğini sembolize eder.
  • İkinci kısmı, "yen içinde kalır", bu sorunun veya anlaşmazlığın ailenin veya grubun içinde gizli tutulması gerektiğini ifade eder.

Atasözünün Kullanım Alanları:

  • Aile içi kavgalar
  • Arkadaşlar arasında yaşanan problemler
  • İşyerinde çıkan anlaşmazlıklar

Atasözünün Amacı:

  • Aile ve dostluk bağlarını korumak
  • Grup içi huzuru ve güveni sağlamak
  • Sorunları büyütmeden çözmek
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.