,, ,

Ursula Soltermann Katipoğlu Kimdir?

Kimdir 13.09.2022 - 13:10, Güncelleme: 13.09.2022 - 13:10 8534+ kez okundu.
 

Ursula Soltermann Katipoğlu Kimdir?

Ursula Soltermann Katipoğlu İsviçre’nin Wallis bölgesinde doğdu
Ursula Soltermann Katipoğlu İsviçre’nin Wallis bölgesinde doğdu. Sion Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümünden mezun oldu. Zurich’de üç sene vitray atölyesi “Maeder” de çalıştı ve renk anlayışını derinleştirdi. Wallis Brig’de üç sene resim öğretmenliği yaptı. Karma sergilere katıldı. İlk kişisel sergisini “Galeri Jodok” Brig’de açtı. 1980’de Türkiye’ye yerleşip eşi sanatçı Yusuf Katipoğlu ile evlendi.  Ursula Soltermann Katipoğlu 30’u aşan kişisel sergi açtı. Sayısız karma sergide yer aldı. Halen çalışmalarına Kuzguncuk’taki eşi değerli sanatçı Yusuf Katipoğlu ile yaşamış olduğu ev atölyesinde  devam ediyor.
Ursula Soltermann Katipoğlu İsviçre’nin Wallis bölgesinde doğdu

Ursula Soltermann Katipoğlu İsviçre’nin Wallis bölgesinde doğdu. Sion Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümünden mezun oldu. Zurich’de üç sene vitray atölyesi “Maeder” de çalıştı ve renk anlayışını derinleştirdi. Wallis Brig’de üç sene resim öğretmenliği yaptı. Karma sergilere katıldı. İlk kişisel sergisini “Galeri Jodok” Brig’de açtı. 1980’de Türkiye’ye yerleşip eşi sanatçı Yusuf Katipoğlu ile evlendi.   Ursula Soltermann Katipoğlu 30’u aşan kişisel sergi açtı. Sayısız karma sergide yer aldı. Halen çalışmalarına Kuzguncuk’taki eşi değerli sanatçı Yusuf Katipoğlu ile yaşamış olduğu ev atölyesinde  devam ediyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.