,, ,

Üç Köyü Bi̇rbi̇ri̇ne Bağlayan Köprü Yıkıldı

Gündem 17.03.2022 - 15:33, Güncelleme: 17.03.2022 - 15:33 4857+ kez okundu.
 

Üç Köyü Bi̇rbi̇ri̇ne Bağlayan Köprü Yıkıldı

Sinop’ta merkez ilçeye bağlı Uzungürgen, Bektaşağa ve Çobanlar köyünü birbirine bağlayan köprüde ulaşım yaklaşık 15 gündür sağlanamıyor.
Sinop’ta merkez ilçeye bağlı Uzungürgen, Bektaşağa ve Çobanlar köyünü birbirine bağlayan köprüde ulaşım yaklaşık 15 gündür sağlanamıyor.      Sinop’ta kar ve yağmur yağışı nedeniyle Erfelek Barajı’nın doluluk oranı arttı. Bu artışla beraber barajdan taşan sular Karasu Ovası’nı tehdit ediyor. Karasu Çayı’nın debisinin yükselmesi ile Uzungören, Bektaşağa ve Çobanlar köylerini birbirine bağlayan köprü araç ve yaya trafiğine kapandı. Aynı yol üzerinde bulunan yılda yaklaşık 60 ton hasat veren kivi üretim merkezine de ulaşım sağlanamıyor.  "KÖPRÜ, YAĞAN KAR SEBEBİYLE YIKILDI"    Uzungürgen Köyü Muhtarı Ferhat Demirol, köprüye İl Özel İdaresi ekiplerinin malzeme doldurduğunu fakat gelen suyun malzemeyi alıp götürdüğünü, köprünün ise tekrar yıkıldığını belirtti ve :  "Orası Bektaşağa yeni köy halkının kullandığı bir alan. Uzungürgen ile Bektaşağa köylerini bağlayan ortak bir nokta. Burası Bektaşağa muhtarlığının bireysel talep ve temelleri doğrultusunda yapılan bir köprü. Resmi bir köprü değil burası. O bölgedeki halkın refah ve huzurunu, ulaşımını rahatlatmak için yapılan bir köprü. Ayancık’ta yaşanan selden sonra oluşan bir patlama nedeniyle bu hale geldi orası. İl Özel idaresi destek verdi oraya menfez yaptılar. Son yağan karların erimesi yüzünden köprü yıkıldı. Muhtarlık Özel İdareden bir destek istedi malzeme döktürdü. Ama dökülen malzeme gelen suyu karşılamıyor. Yapıyorlar malzemeyi döküyorlar ama tekrar yıkılıyor. Oradaki çalışma planın içerisine alındı şu an ama ne zaman yapılır bilemiyorum. Şu an tekrar malzeme atsalar tekrar yıkılacak çünkü." ifadelerini kullandı. 
Sinop’ta merkez ilçeye bağlı Uzungürgen, Bektaşağa ve Çobanlar köyünü birbirine bağlayan köprüde ulaşım yaklaşık 15 gündür sağlanamıyor.

Sinop’ta merkez ilçeye bağlı Uzungürgen, Bektaşağa ve Çobanlar köyünü birbirine bağlayan köprüde ulaşım yaklaşık 15 gündür sağlanamıyor.   
 
Sinop’ta kar ve yağmur yağışı nedeniyle Erfelek Barajı’nın doluluk oranı arttı. Bu artışla beraber barajdan taşan sular Karasu Ovası’nı tehdit ediyor. Karasu Çayı’nın debisinin yükselmesi ile Uzungören, Bektaşağa ve Çobanlar köylerini birbirine bağlayan köprü araç ve yaya trafiğine kapandı. Aynı yol üzerinde bulunan yılda yaklaşık 60 ton hasat veren kivi üretim merkezine de ulaşım sağlanamıyor. 

"KÖPRÜ, YAĞAN KAR SEBEBİYLE YIKILDI" 
 
Uzungürgen Köyü Muhtarı Ferhat Demirol, köprüye İl Özel İdaresi ekiplerinin malzeme doldurduğunu fakat gelen suyun malzemeyi alıp götürdüğünü, köprünün ise tekrar yıkıldığını belirtti ve : 

"Orası Bektaşağa yeni köy halkının kullandığı bir alan. Uzungürgen ile Bektaşağa köylerini bağlayan ortak bir nokta. Burası Bektaşağa muhtarlığının bireysel talep ve temelleri doğrultusunda yapılan bir köprü. Resmi bir köprü değil burası. O bölgedeki halkın refah ve huzurunu, ulaşımını rahatlatmak için yapılan bir köprü. Ayancık’ta yaşanan selden sonra oluşan bir patlama nedeniyle bu hale geldi orası. İl Özel idaresi destek verdi oraya menfez yaptılar. Son yağan karların erimesi yüzünden köprü yıkıldı. Muhtarlık Özel İdareden bir destek istedi malzeme döktürdü. Ama dökülen malzeme gelen suyu karşılamıyor. Yapıyorlar malzemeyi döküyorlar ama tekrar yıkılıyor. Oradaki çalışma planın içerisine alındı şu an ama ne zaman yapılır bilemiyorum. Şu an tekrar malzeme atsalar tekrar yıkılacak çünkü." ifadelerini kullandı. 

Sinop HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.