,, ,

Ukrayna dan savaştan gelen Türkler yurdumuza girişi yapıldı

Gündem 15.03.2022 - 17:54, Güncelleme: 15.03.2022 - 17:54 4144+ kez okundu.
 

Ukrayna dan savaştan gelen Türkler yurdumuza girişi yapıldı

Rusya'nın Ukrayna'ya savaş açmasının ardından yaşadıkları şehirler bombalanan Türklerin, ülkeden tahliyeleri sürüyor.
  Dışişleri Bakanlığının organizasyonuyla kara yoluyla ülkeden tahliye edilen Türk vatandaşlarının yanı sıra Azerbaycan ve Ukraynalılar da Türkiye'nin sağladığı imkanlarla Edirne'deki sınır kapılarından yurda giriş yapıyor.  Kapıkule Sınır Kapısı'ndan giriş yapan Mehmet Gazi Aslan, eğitim için gittiği Ukrayna'yı savaş nedeniyle terk ettiğini iletti.   Savaşın başlamasıyla yaşadığı bölgenin bombalandığını anlatan Aslan, tahliye edildikleri güne kadar sığınakta yaşamak zorunda kaldıklarını dedi.  Zor günler yaşadıklarını belirten Aslan, "Rusya sınırına yakın bir bölgede yaşıyordum. İlk günden itibaren bombalar yağıyordu. Çoğu zaman sığınaktaydık. Çok kötü bir durumda orası. Devletimizin sayesinde kurtulduk, mutluyuz. Yetkililere şükranlarımı sunuyorum." Diye konuştu.  Azerbaycanlı İtibar Membayev ise Türkiye sayesinde savaş bölgesinden kurtulduklarını söyledi.  Lviv'de öğrenim gördüğünü belirten Membayev, savaşın başlamasının ardından kötü günler geçirdiklerini söyledi  Okulunun yakınlarına bomba düştüğünü dile getiren Membayev, "Her gün sirenler çalıyordu. Psikolojimiz bozuldu. Türkiye bize çok yardımcı oldu. Allah Türkiye'den razı olsun. Bizden bir kuruş dahi almadılar, herkes bize çok iyi davrandı. Çok teşekkür ediyoruz." dedi 
Rusya'nın Ukrayna'ya savaş açmasının ardından yaşadıkları şehirler bombalanan Türklerin, ülkeden tahliyeleri sürüyor.

 

Dışişleri Bakanlığının organizasyonuyla kara yoluyla ülkeden tahliye edilen Türk vatandaşlarının yanı sıra Azerbaycan ve Ukraynalılar da Türkiye'nin sağladığı imkanlarla Edirne'deki sınır kapılarından yurda giriş yapıyor. 

Kapıkule Sınır Kapısı'ndan giriş yapan Mehmet Gazi Aslan, eğitim için gittiği Ukrayna'yı savaş nedeniyle terk ettiğini iletti.  

Savaşın başlamasıyla yaşadığı bölgenin bombalandığını anlatan Aslan, tahliye edildikleri güne kadar sığınakta yaşamak zorunda kaldıklarını dedi. 

Zor günler yaşadıklarını belirten Aslan, "Rusya sınırına yakın bir bölgede yaşıyordum. İlk günden itibaren bombalar yağıyordu. Çoğu zaman sığınaktaydık. Çok kötü bir durumda orası. Devletimizin sayesinde kurtulduk, mutluyuz. Yetkililere şükranlarımı sunuyorum." Diye konuştu. 

Azerbaycanlı İtibar Membayev ise Türkiye sayesinde savaş bölgesinden kurtulduklarını söyledi. 

Lviv'de öğrenim gördüğünü belirten Membayev, savaşın başlamasının ardından kötü günler geçirdiklerini söyledi 

Okulunun yakınlarına bomba düştüğünü dile getiren Membayev, "Her gün sirenler çalıyordu. Psikolojimiz bozuldu. Türkiye bize çok yardımcı oldu. Allah Türkiye'den razı olsun. Bizden bir kuruş dahi almadılar, herkes bize çok iyi davrandı. Çok teşekkür ediyoruz." dedi 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.