,, ,

Green Card Başvurusu Nasıl Yapılır? Green Card Başvuru Ekranı

Gündem 19.03.2024 - 11:30, Güncelleme: 19.03.2024 - 11:30 3492+ kez okundu.
 

Green Card Başvurusu Nasıl Yapılır? Green Card Başvuru Ekranı

Green Card, ABD’de kalıcı ikamet ve çalışma izni sağlar. DV Programı aracılığıyla her yıl çeşitli ülkelerden kişilere verilir.
Green Card , Amerika Birleşik Devletleri'ne kalıcı ikamet izni ve çalışma izni veren bir belgedir. Her yıl Diversity Visa Programı (DV Programı) aracılığıyla, çeşitli ülkelerden rastgele seçilen kişilere Green Card verilir. Green Card Başvurusu: Başvuru Dönemi: DV Programı için başvurular her yıl Ekim ayının başında açılır ve Kasım ayının sonuna kadar kabul edilir. Başvuru Ekranı: Başvuru, ABD Dışişleri Bakanlığı'nın resmi web sitesi üzerinden online olarak yapılır. Başvuru Ekranında Bulunan Bilgiler: Kişisel Bilgiler: Adınız, soyadınız, doğum tarihiniz, doğum yeriniz, cinsiyetiniz, medeni durumunuz, adresiniz, telefon numaranız, e-posta adresiniz gibi bilgiler. Aile Bilgileri: Eşinizin ve çocuklarınızın adları, soyadları, doğum tarihleri ve doğum yerleri gibi bilgiler. Eğitim Bilgileri: En yüksek eğitim seviyeniz ve aldığınız diplomalar hakkında bilgiler. İş Deneyimi: Son beş yıla ait iş deneyimleriniz hakkında bilgiler. Fotoğraf: Pasaport boyutunda, güncel bir fotoğrafınız. Başvuru Ekranı: Başvuru ekranı İngilizce'dir. Başvuru sırasında tüm bilgilerin doğru ve eksiksiz olması önemlidir. Başvuru ücreti yoktur. Başvuru tamamlandıktan sonra bir onay numarası alırsınız. Başvuru Sonrası: Mayıs ayında sonuçlar açıklanır. Kazananlar, e-posta ve mektup yoluyla bilgilendirilir. Kazananlar, Green Card almak için ABD Konsolosluğu'nda mülakata katılmalıdır.
Green Card, ABD’de kalıcı ikamet ve çalışma izni sağlar. DV Programı aracılığıyla her yıl çeşitli ülkelerden kişilere verilir.

Green Card , Amerika Birleşik Devletleri'ne kalıcı ikamet izni ve çalışma izni veren bir belgedir. Her yıl Diversity Visa Programı (DV Programı) aracılığıyla, çeşitli ülkelerden rastgele seçilen kişilere Green Card verilir.

Green Card Başvurusu:

  • Başvuru Dönemi: DV Programı için başvurular her yıl Ekim ayının başında açılır ve Kasım ayının sonuna kadar kabul edilir.
  • Başvuru Ekranı: Başvuru, ABD Dışişleri Bakanlığı'nın resmi web sitesi üzerinden online olarak yapılır.

Başvuru Ekranında Bulunan Bilgiler:

  • Kişisel Bilgiler: Adınız, soyadınız, doğum tarihiniz, doğum yeriniz, cinsiyetiniz, medeni durumunuz, adresiniz, telefon numaranız, e-posta adresiniz gibi bilgiler.
  • Aile Bilgileri: Eşinizin ve çocuklarınızın adları, soyadları, doğum tarihleri ve doğum yerleri gibi bilgiler.
  • Eğitim Bilgileri: En yüksek eğitim seviyeniz ve aldığınız diplomalar hakkında bilgiler.
  • İş Deneyimi: Son beş yıla ait iş deneyimleriniz hakkında bilgiler.
  • Fotoğraf: Pasaport boyutunda, güncel bir fotoğrafınız.

Başvuru Ekranı:

  • Başvuru ekranı İngilizce'dir.
  • Başvuru sırasında tüm bilgilerin doğru ve eksiksiz olması önemlidir.
  • Başvuru ücreti yoktur.
  • Başvuru tamamlandıktan sonra bir onay numarası alırsınız.

Başvuru Sonrası:

  • Mayıs ayında sonuçlar açıklanır.
  • Kazananlar, e-posta ve mektup yoluyla bilgilendirilir.
  • Kazananlar, Green Card almak için ABD Konsolosluğu'nda mülakata katılmalıdır.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.