,, ,

Gazeteci Ergun Hiçyılmaz Vefat Etti

Gündem 12.02.2024 - 14:44, Güncelleme: 12.02.2024 - 14:44 3145+ kez okundu.
 

Gazeteci Ergun Hiçyılmaz Vefat Etti

Ödüllü gazeteci Ergun Hiçyılmaz, 12 Şubat 2024’te vefat etti. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, başarılı gazeteciliği için başsağlığı diledi
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) üyesi, 2013 Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü ve Sürekli Basın Kartı sahibi gazeteci Ergun Hiçyılmaz , 12 Şubat 2024 Pazartesi günü vefat etti. TGC Yönetim Kurulu, Hiçyılmaz'ın vefatı üzerine bir başsağlığı mesajı yayınladı. Mesajda, "Uzun yıllar gazetecilik mesleğine başarıyla hizmet veren üyemiz Ergun Hiçyılmaz'ı kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz. Meslektaşımızın ailesine ve basın camiamıza başsağlığı diliyoruz." ifadelerine yer verildi. Ergun Hiçyılmaz'ın Cenazesi: Hiçyılmaz'ın cenazesi 13 Şubat 2024 Salı günü öğle namazının ardından Üsküdar Bülbüldere Fevziye Hatun Camisi'nden alınarak Üsküdar Bülbüldere Mezarlığı'nda toprağa verilecek. Ergun Hiçyılmaz Kimdir? 1942 yılında Eskişehir'de doğdu. 1960 yılında Eskişehir İç Anadolu Gazetesi'nde başladığı gazetecilik mesleğini birçok önemli gazetede sürdürdü. Yaprak Dergisi'ni yayınladı. Varlık, Hisar gibi dergilerde şiir ve öyküleri yayınlandı. TGC, TSYD gibi kuruluşlardan 27 kez başarı ödülü aldı. 1993 yılında Altın Kitaplar Ödülü'nü aldı. Spor dalında Türk Spor Tarihi, Sporun Yapısal Analizi, Beşiktaş, Fenerbahçe, Atatürk'ün Gençlik ve Spor Politikası gibi kitaplar yazdı. Osmanlı dönemine ait incelemelerini Teşkilat-ı Mahsusa, Başverenler/Başkaldıranlar, Esir Kampları, Gizli Servisler, Beni Toprağıma Gömün, Meyhaneler, Çerkez Ethem, Çerkez Ethem ve Bolşevik Taburu, Silahım ve Namusum Üzerine Yemin Ederim, İpsiz Recep, Büyük Sığınak, Son İstanbullu, Karakol Teşkilatı gibi kitaplarda yayınladı. Türkiye'de ilk sesli kitabın yazarıdır. Çeşitli eğitim kurumlarında öğretim üyeliği yaptı. Sürekli Basın Kartı sahibiydi. İki çocuk babasıydı.
Ödüllü gazeteci Ergun Hiçyılmaz, 12 Şubat 2024’te vefat etti. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, başarılı gazeteciliği için başsağlığı diledi

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) üyesi, 2013 Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü ve Sürekli Basın Kartı sahibi gazeteci Ergun Hiçyılmaz , 12 Şubat 2024 Pazartesi günü vefat etti.

TGC Yönetim Kurulu, Hiçyılmaz'ın vefatı üzerine bir başsağlığı mesajı yayınladı. Mesajda, "Uzun yıllar gazetecilik mesleğine başarıyla hizmet veren üyemiz Ergun Hiçyılmaz'ı kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz. Meslektaşımızın ailesine ve basın camiamıza başsağlığı diliyoruz." ifadelerine yer verildi.

Ergun Hiçyılmaz'ın Cenazesi:

Hiçyılmaz'ın cenazesi 13 Şubat 2024 Salı günü öğle namazının ardından Üsküdar Bülbüldere Fevziye Hatun Camisi'nden alınarak Üsküdar Bülbüldere Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Ergun Hiçyılmaz Kimdir?

  • 1942 yılında Eskişehir'de doğdu.
  • 1960 yılında Eskişehir İç Anadolu Gazetesi'nde başladığı gazetecilik mesleğini birçok önemli gazetede sürdürdü.
  • Yaprak Dergisi'ni yayınladı.
  • Varlık, Hisar gibi dergilerde şiir ve öyküleri yayınlandı.
  • TGC, TSYD gibi kuruluşlardan 27 kez başarı ödülü aldı.
  • 1993 yılında Altın Kitaplar Ödülü'nü aldı.
  • Spor dalında Türk Spor Tarihi, Sporun Yapısal Analizi, Beşiktaş, Fenerbahçe, Atatürk'ün Gençlik ve Spor Politikası gibi kitaplar yazdı.
  • Osmanlı dönemine ait incelemelerini Teşkilat-ı Mahsusa, Başverenler/Başkaldıranlar, Esir Kampları, Gizli Servisler, Beni Toprağıma Gömün, Meyhaneler, Çerkez Ethem, Çerkez Ethem ve Bolşevik Taburu, Silahım ve Namusum Üzerine Yemin Ederim, İpsiz Recep, Büyük Sığınak, Son İstanbullu, Karakol Teşkilatı gibi kitaplarda yayınladı.
  • Türkiye'de ilk sesli kitabın yazarıdır.
  • Çeşitli eğitim kurumlarında öğretim üyeliği yaptı.
  • Sürekli Basın Kartı sahibiydi.
  • İki çocuk babasıydı.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.