,, ,

Efsane Gazeteci Abdi İpekçi’nin Ardından: 45 Yıl Geçti

Gündem 01.02.2024 - 12:38, Güncelleme: 01.02.2024 - 12:50 3597+ kez okundu.
 

Efsane Gazeteci Abdi İpekçi’nin Ardından: 45 Yıl Geçti

Abdi İpekçi, suikastın 45. yılında saygıyla anılıyor. İlkeli gazeteciliği ve ‘Abdi İpekçi ekolü’ hala etkili
Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve Başyazarı Abdi İpekçi , evinin köşesinde alçakça düzenlenen suikast sonucu bundan 45 yıl önce yaşamını yitirdi. Bugün, basın dünyasının unutulmaz ismi olan efsane gazeteci Abdi İpekçi'yi katledilişinin 45. yıldönümünde saygı ve özlemle anıyoruz. Abdi İpekçi, ilkeli ve dürüst gazetecilik anlayışından ödün vermedi. Her zaman halkın gerçeklerini öğrenmesini ön planda tutarak evrensel gazetecilik ilkelerini uyguladı. Türk basınına getirdiği yeniliklerle ve yarattığı "Abdi İpekçi ekolü" ile kendine özgü bir iz bıraktı. Yönettiği gazeteyi ülkenin en güvenilir gazetesi haline getirdi. Abdi İpekçi, basında sağduyunun temsilcisiydi. Demokrasi, ifade ve basın özgürlüğünün kararlı bir savunucusuydu. Sadece Türkiye'de değil, yurtdışında da tanınan ve uluslararası basın meslek kuruluşlarında görev alan saygın bir gazeteci olarak biliniyordu. Halkın gerçeklerini öğrenmesinden rahatsız olan karanlık odaklar tarafından hedef seçilen Abdi İpekçi, 1 Şubat 1979'da alçakça düzenlenen suikast sonucu sefil bir tetikçinin kurşunlarıyla yaşamını yitirdi. Ne yazık ki, bu suikastın azmettiricisi ve planlayanları aradan geçen yıllara rağmen hala ortaya çıkarılamadı, İpekçi suikastındaki sis perdesi aydınlatılamadı. Abdi İpekçi'yi unutmadık, unutmayacağız. Onun mirasıyla bugün hala daha etkisi devam eden "Abdi İpekçi ekolü" basın dünyasında anlamını koruyor. Basın Konseyi olarak, Abdi İpekçi'yi anma ve basın özgürlüğüne vurgu yapma amacıyla bu önemli günü hatırlatıyoruz.
Abdi İpekçi, suikastın 45. yılında saygıyla anılıyor. İlkeli gazeteciliği ve ‘Abdi İpekçi ekolü’ hala etkili

Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve Başyazarı Abdi İpekçi , evinin köşesinde alçakça düzenlenen suikast sonucu bundan 45 yıl önce yaşamını yitirdi. Bugün, basın dünyasının unutulmaz ismi olan efsane gazeteci Abdi İpekçi'yi katledilişinin 45. yıldönümünde saygı ve özlemle anıyoruz.

Abdi İpekçi, ilkeli ve dürüst gazetecilik anlayışından ödün vermedi. Her zaman halkın gerçeklerini öğrenmesini ön planda tutarak evrensel gazetecilik ilkelerini uyguladı. Türk basınına getirdiği yeniliklerle ve yarattığı " Abdi İpekçi ekolü" ile kendine özgü bir iz bıraktı. Yönettiği gazeteyi ülkenin en güvenilir gazetesi haline getirdi.

Abdi İpekçi, basında sağduyunun temsilcisiydi. Demokrasi, ifade ve basın özgürlüğünün kararlı bir savunucusuydu. Sadece Türkiye'de değil, yurtdışında da tanınan ve uluslararası basın meslek kuruluşlarında görev alan saygın bir gazeteci olarak biliniyordu.

Halkın gerçeklerini öğrenmesinden rahatsız olan karanlık odaklar tarafından hedef seçilen Abdi İpekçi, 1 Şubat 1979'da alçakça düzenlenen suikast sonucu sefil bir tetikçinin kurşunlarıyla yaşamını yitirdi. Ne yazık ki, bu suikastın azmettiricisi ve planlayanları aradan geçen yıllara rağmen hala ortaya çıkarılamadı, İpekçi suikastındaki sis perdesi aydınlatılamadı.

Abdi İpekçi'yi unutmadık, unutmayacağız. Onun mirasıyla bugün hala daha etkisi devam eden " Abdi İpekçi ekolü" basın dünyasında anlamını koruyor.

Basın Konseyi olarak, Abdi İpekçi'yi anma ve basın özgürlüğüne vurgu yapma amacıyla bu önemli günü hatırlatıyoruz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.