,, ,

Jandarma, BTÖ'nün 28 mağarasına baskın düzenledi

Asayiş 29.01.2024 - 09:10, Güncelleme: 29.01.2024 - 09:10 9358+ kez okundu.
 

Jandarma, BTÖ'nün 28 mağarasına baskın düzenledi

KAHRAMANLAR-47 operasyonuyla BTÖ’nün kış eylemleri önlendi. 7 ilde 28 barınma alanı imha edildi, çok sayıda silah ve patlayıcı ele geçirildi.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ’nın açıklamasına göre, Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) mensubu teröristlerin kış aylarında eylem yapmak amacıyla 7 ilde ( Mardin , Bitlis , Şırnak , Batman , Siirt , Tunceli ve Diyarbakır ) mağara ve sığınaklara sakladıkları çeşitli silah, mühimmat ve patlayıcıların yok edilmesine yönelik gerçekleştirilen “KAHRAMANLAR-47” operasyonlarında önemli başarılar elde edildi. Operasyonlar sonucunda: 28 barınma alanı imha edildi. Çok sayıda roketatar ve el bombası ele geçirildi. Patlamaya hazır hale getirilmiş, düzenekleri kurulmuş 159 kg patlayıcı madde bulundu. 5 adet RPG-7 roketatar, 8 adet el bombası, EYP düzenekleri, Zagros Keskin Nişancı Tüfeği, 3 adet AK-47 Piyade Tüfeği, av tüfeği, 12 adet piyade tüfeği şarjörü, 267 adet mühimmat, 9 adet elektronik devre kartı, 30 adet el telsizi, optik cihaz, el dürbünü, 4 adet akü, 25 adet tüp ile çok sayıda örgütsel doküman, mutfak, sağlık ve yaşam malzemeleri ele geçirildi. Bakan Yerlikaya, terörle mücadelenin son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar kararlılıkla devam edeceğini belirtti ve milletin duasının kendileriyle olduğunu ifade etti. Terör örgütünün kış aylarında lojistik amaçlı kullanmak ve eylem yapmak için hazırladığı inlerin tek tek tespit edilip başlarına yıkıldığını belirtti. Bakan Yerlikaya, operasyonları gerçekleştiren kahraman jandarmaları tebrik etti ve Allah’ın ayaklarına taş değdirmemesini diledi
KAHRAMANLAR-47 operasyonuyla BTÖ’nün kış eylemleri önlendi. 7 ilde 28 barınma alanı imha edildi, çok sayıda silah ve patlayıcı ele geçirildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ’nın açıklamasına göre, Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) mensubu teröristlerin kış aylarında eylem yapmak amacıyla 7 ilde ( Mardin , Bitlis , Şırnak , Batman , Siirt , Tunceli ve Diyarbakır ) mağara ve sığınaklara sakladıkları çeşitli silah, mühimmat ve patlayıcıların yok edilmesine yönelik gerçekleştirilen “KAHRAMANLAR-47” operasyonlarında önemli başarılar elde edildi.

Operasyonlar sonucunda:

  • 28 barınma alanı imha edildi.
  • Çok sayıda roketatar ve el bombası ele geçirildi.
  • Patlamaya hazır hale getirilmiş, düzenekleri kurulmuş 159 kg patlayıcı madde bulundu.
  • 5 adet RPG-7 roketatar, 8 adet el bombası, EYP düzenekleri, Zagros Keskin Nişancı Tüfeği, 3 adet AK-47 Piyade Tüfeği, av tüfeği, 12 adet piyade tüfeği şarjörü, 267 adet mühimmat, 9 adet elektronik devre kartı, 30 adet el telsizi, optik cihaz, el dürbünü, 4 adet akü, 25 adet tüp ile çok sayıda örgütsel doküman, mutfak, sağlık ve yaşam malzemeleri ele geçirildi.

Bakan Yerlikaya, terörle mücadelenin son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar kararlılıkla devam edeceğini belirtti ve milletin duasının kendileriyle olduğunu ifade etti. Terör örgütünün kış aylarında lojistik amaçlı kullanmak ve eylem yapmak için hazırladığı inlerin tek tek tespit edilip başlarına yıkıldığını belirtti. Bakan Yerlikaya, operasyonları gerçekleştiren kahraman jandarmaları tebrik etti ve Allah’ın ayaklarına taş değdirmemesini diledi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.