,, ,

Biteral Ne için Kullanılır?

Sağlık 27.12.2023 - 17:22, Güncelleme: 27.12.2023 - 17:22 3875+ kez okundu.
 

Biteral Ne için Kullanılır?

Biteral Ne için Kullanılır?
Biteral , etkin maddesi ornidazol olan, antibakteriyel ve antiprotozoal (protozoonlara karşı etkili) bir ilaçtır. Biteral, aşağıdakiler için kullanılır: Trikomonas enfeksiyonları: Kadınlarda ve erkeklerde Trichomonas vaginalis'e bağlı genitoüriner enfeksiyonlar, Amip enfeksiyonları: Amipli dizanteri dahil, Entamoeba histolytica'nın neden olduğu tüm intestinal enfeksiyonlar. Özellikle amebik karaciğer apsesi olmak üzere, amebik enfeksiyonların tüm ekstraintestinal formları. Giardia enfeksiyonları (lambliasis) Biteral, yetişkinlerde kullanılabilir. Biteral, aşağıdaki şekillerde kullanılabilir: Ağızdan alınacak 500 mg oral tablet uygulaması tek dozluk tedavi ve 5 günlük tedavi şeklindedir. Ağızdan alınacak 500 mg oral süspansiyon uygulaması tek dozluk tedavi ve 5 günlük tedavi şeklindedir. Damardan (intravenöz) uygulanacak 500 mg/3 ml infüzyon için çözelti içeren ampul şeklindedir. Biteral'ın olası yan etkileri şunlardır: Uyku hali, baş dönmesi, tremor (titreme), rijidite (kasların sertleşmesi), koordinasyon bozuklukları, nöbet, vertigo (denge bozukluğundan kaynaklanan baş dönmesi) veya geçici bilinç kaybı Daha az yaygın olarak görülen yan etkiler şunlardır: Mide bulantısı, kusma, ishal, karın ağrısı, mide ekşimesi, iştahsızlık Kaşıntı, döküntü, kızarıklık, ürtiker (kurdeşen) Baş ağrısı, halsizlik, yorgunluk, ateş Aşırı duyarlılık reaksiyonları Biteral, aşağıdaki durumlarda dikkatli kullanılmalıdır: Merkezi sinir sistemi hastalığı olan kişilerde (örn. epilepsi veya multipl skleroz) Karaciğer yetmezliği olan kişilerde Böbrek yetmezliği olan kişilerde Alerjisi olan kişilerde Hamile veya emziren kadınlarda Biteral, doktorun tavsiyesi olmadan kullanılmamalıdır. Biteral, çocuklarda kullanımı önerilmez. Biteral, hamilelikte ve emzirmede yalnızca yararları risklerden daha fazlaysa kullanılmalıdır. Biteral, bazı ilaçlarla etkileşime girebilir. Biteral kullanan kişiler, başka bir ilaç almadan önce doktorlarına danışmalıdır.
Biteral Ne için Kullanılır?

Biteral , etkin maddesi ornidazol olan, antibakteriyel ve antiprotozoal (protozoonlara karşı etkili) bir ilaçtır.

Biteral, aşağıdakiler için kullanılır:

  • Trikomonas enfeksiyonları: Kadınlarda ve erkeklerde Trichomonas vaginalis'e bağlı genitoüriner enfeksiyonlar,
  • Amip enfeksiyonları: Amipli dizanteri dahil, Entamoeba histolytica'nın neden olduğu tüm intestinal enfeksiyonlar. Özellikle amebik karaciğer apsesi olmak üzere, amebik enfeksiyonların tüm ekstraintestinal formları.
  • Giardia enfeksiyonları (lambliasis)

Biteral, yetişkinlerde kullanılabilir.

Biteral, aşağıdaki şekillerde kullanılabilir:

  • Ağızdan alınacak 500 mg oral tablet uygulaması tek dozluk tedavi ve 5 günlük tedavi şeklindedir.
  • Ağızdan alınacak 500 mg oral süspansiyon uygulaması tek dozluk tedavi ve 5 günlük tedavi şeklindedir.
  • Damardan (intravenöz) uygulanacak 500 mg/3 ml infüzyon için çözelti içeren ampul şeklindedir.

Biteral'ın olası yan etkileri şunlardır:

  • Uyku hali, baş dönmesi, tremor (titreme), rijidite (kasların sertleşmesi), koordinasyon bozuklukları, nöbet, vertigo (denge bozukluğundan kaynaklanan baş dönmesi) veya geçici bilinç kaybı
  • Daha az yaygın olarak görülen yan etkiler şunlardır:
    • Mide bulantısı, kusma, ishal, karın ağrısı, mide ekşimesi, iştahsızlık
    • Kaşıntı, döküntü, kızarıklık, ürtiker (kurdeşen)
    • Baş ağrısı, halsizlik, yorgunluk, ateş
    • Aşırı duyarlılık reaksiyonları

Biteral, aşağıdaki durumlarda dikkatli kullanılmalıdır:

  • Merkezi sinir sistemi hastalığı olan kişilerde (örn. epilepsi veya multipl skleroz)
  • Karaciğer yetmezliği olan kişilerde
  • Böbrek yetmezliği olan kişilerde
  • Alerjisi olan kişilerde
  • Hamile veya emziren kadınlarda

Biteral, doktorun tavsiyesi olmadan kullanılmamalıdır.

Biteral, çocuklarda kullanımı önerilmez.

Biteral, hamilelikte ve emzirmede yalnızca yararları risklerden daha fazlaysa kullanılmalıdır.

Biteral, bazı ilaçlarla etkileşime girebilir. Biteral kullanan kişiler, başka bir ilaç almadan önce doktorlarına danışmalıdır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.