,, ,

YKS 2. Tercih Nedir? YKS 2. Tercih Nasıl Yapılır?

Eğitim 18.12.2023 - 10:50, Güncelleme: 18.12.2023 - 10:50 10600+ kez okundu.
 

YKS 2. Tercih Nedir? YKS 2. Tercih Nasıl Yapılır?

YKS 2. Tercih Nedir? YKS 2. Tercih Nasıl Yapılır?
YKS 2. tercih , Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre yapılan ilk yerleştirme sonunda herhangi bir üniversiteye yerleşemeyen adaylar için üniversitelerin boş kalan kontenjanları tekrardan tercih etme sürecidir. YKS 2. tercihler, ilk yerleştirme sonuçlarının açıklanmasından yaklaşık 2 hafta sonra yapılır. 2023 YKS 2. tercihleri, 12-17 Eylül 2023 tarihleri arasında yapılacaktır. YKS 2. tercihler, ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden bireysel olarak yapılır. Adaylar, TC kimlik numaraları ve şifreleri ile sisteme giriş yaparak tercihlerini yapabilirler. YKS 2. tercihlerde, adaylar ilk yerleştirmedeki tercihlerini değiştirmek veya yeni tercihler yapmak hakkına sahiptir. Adaylar, tercihlerini yaparken ilk yerleştirmedeki puanlarını ve başarı sıralarını dikkate almalıdırlar. YKS 2. tercih sonuçları, 24 Eylül 2023 tarihinde açıklanacaktır. YKS 2. tercih yaparken dikkat edilmesi gereken bazı hususlar şunlardır: Adaylar, tercihlerini yaparken ilk yerleştirmedeki puanlarını ve başarı sıralarını dikkate almalıdırlar. Adaylar, tercihlerini yaparken kendi ilgi ve yeteneklerini göz önünde bulundurmalıdırlar. Adaylar, tercihlerini yaparken üniversitelerin öğrenim ücretlerini ve burs imkanlarını araştırmalıdırlar. YKS 2. tercih nasıl yapılır? YKS 2. tercihler, ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden bireysel olarak yapılır. Adaylar, TC kimlik numaraları ve şifreleri ile sisteme giriş yaparak tercihlerini yapabilirler. YKS 2. tercih için yapılması gerekenler şunlardır: ÖSYM'nin internet sitesine giriş yapın. TC kimlik numaranız ve şifrenizi girin. "Tercih İşlemleri" sekmesine tıklayın. "2023 YKS 2. Tercih" seçeneğine tıklayın. Tercihlerinizi yapabilirsiniz. Tercihlerinizi tamamladıktan sonra "Kaydet" butonuna tıklayın.
YKS 2. Tercih Nedir? YKS 2. Tercih Nasıl Yapılır?

YKS 2. tercih , Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre yapılan ilk yerleştirme sonunda herhangi bir üniversiteye yerleşemeyen adaylar için üniversitelerin boş kalan kontenjanları tekrardan tercih etme sürecidir.

YKS 2. tercihler, ilk yerleştirme sonuçlarının açıklanmasından yaklaşık 2 hafta sonra yapılır. 2023 YKS 2. tercihleri, 12-17 Eylül 2023 tarihleri arasında yapılacaktır.

YKS 2. tercihler, ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden bireysel olarak yapılır. Adaylar, TC kimlik numaraları ve şifreleri ile sisteme giriş yaparak tercihlerini yapabilirler.

YKS 2. tercihlerde, adaylar ilk yerleştirmedeki tercihlerini değiştirmek veya yeni tercihler yapmak hakkına sahiptir. Adaylar, tercihlerini yaparken ilk yerleştirmedeki puanlarını ve başarı sıralarını dikkate almalıdırlar.

YKS 2. tercih sonuçları, 24 Eylül 2023 tarihinde açıklanacaktır.

YKS 2. tercih yaparken dikkat edilmesi gereken bazı hususlar şunlardır:

  • Adaylar, tercihlerini yaparken ilk yerleştirmedeki puanlarını ve başarı sıralarını dikkate almalıdırlar.
  • Adaylar, tercihlerini yaparken kendi ilgi ve yeteneklerini göz önünde bulundurmalıdırlar.
  • Adaylar, tercihlerini yaparken üniversitelerin öğrenim ücretlerini ve burs imkanlarını araştırmalıdırlar.

YKS 2. tercih nasıl yapılır?

YKS 2. tercihler, ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden bireysel olarak yapılır. Adaylar, TC kimlik numaraları ve şifreleri ile sisteme giriş yaparak tercihlerini yapabilirler.

YKS 2. tercih için yapılması gerekenler şunlardır:

  1. ÖSYM'nin internet sitesine giriş yapın.
  2. TC kimlik numaranız ve şifrenizi girin.
  3. "Tercih İşlemleri" sekmesine tıklayın.
  4. "2023 YKS 2. Tercih" seçeneğine tıklayın.
  5. Tercihlerinizi yapabilirsiniz.
  6. Tercihlerinizi tamamladıktan sonra "Kaydet" butonuna tıklayın.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.