,, ,

Kongo Demokratik Cumhuriyeti, resmi olarak Doğu Afrika Topluluğu'na katıldı

Dünya 09.04.2022 - 11:21, Güncelleme: 09.04.2022 - 11:21 4734+ kez okundu.
 

Kongo Demokratik Cumhuriyeti, resmi olarak Doğu Afrika Topluluğu'na katıldı

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nin (KDC), resmi olarak Doğu Afrika Topluluğu'na (EAC) katıldığı bildirildi.
EAC Başkanlığını yürüten Kenya Devlet Başkanı Uhuru Kenyatta ile KDC Cumhurbaşkanı Felix Tshisekedi'nin imzaladığı anlaşma ile KDC, resmi olarak Doğu Afrika Topluluğu'nun bir parçası oldu. İmza töreni sonrası açıklama yapan KDC lideri Tshisekedi, ülkesinin Doğu Afrika Topluluğu içinde aktif olarak rol alacağını ve böylece birliğin daha da güçleneceğini belirtti. İmza törenine ayrıca Uganda Devlet Başkanı Yoweri Museveni ve Ruanda Devlet Başkanı Paul Kagame katıldı. Afrika'nın doğusunda bulunan Afrika Büyük Göller Bölgesi ülkelerinden Burundi, Kenya, Ruanda, Tanzanya, Güney Sudan ve Uganda'nın oluşturduğu hükümetler arası bir kuruluş olan EAC'nin nüfusu KDC'nin katılımıyla 250 milyonu aştı. İlk olarak 1967'de kurulan ve 1977'de çöktükten sonra 2000'de yeniden faaliyete geçen örgüt, üye devletlerin bir araya geldiği Doğu Afrika Federasyonu'nu kurmayı ve siyasi birlik oluşturmayı amaçlıyor.
Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nin (KDC), resmi olarak Doğu Afrika Topluluğu'na (EAC) katıldığı bildirildi.

EAC Başkanlığını yürüten Kenya Devlet Başkanı Uhuru Kenyatta ile KDC Cumhurbaşkanı Felix Tshisekedi'nin imzaladığı anlaşma ile KDC, resmi olarak Doğu Afrika Topluluğu'nun bir parçası oldu.

İmza töreni sonrası açıklama yapan KDC lideri Tshisekedi, ülkesinin Doğu Afrika Topluluğu içinde aktif olarak rol alacağını ve böylece birliğin daha da güçleneceğini belirtti.

İmza törenine ayrıca Uganda Devlet Başkanı Yoweri Museveni ve Ruanda Devlet Başkanı Paul Kagame katıldı.

Afrika'nın doğusunda bulunan Afrika Büyük Göller Bölgesi ülkelerinden Burundi, Kenya, Ruanda, Tanzanya, Güney Sudan ve Uganda'nın oluşturduğu hükümetler arası bir kuruluş olan EAC'nin nüfusu KDC'nin katılımıyla 250 milyonu aştı.

İlk olarak 1967'de kurulan ve 1977'de çöktükten sonra 2000'de yeniden faaliyete geçen örgüt, üye devletlerin bir araya geldiği Doğu Afrika Federasyonu'nu kurmayı ve siyasi birlik oluşturmayı amaçlıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.