,, ,

Rize'de yağışlar sel ve su taşkınlarına neden oldu

Gündem 04.10.2023 - 09:59, Güncelleme: 04.10.2023 - 10:02 2500+ kez okundu.
 

Rize'de yağışlar sel ve su taşkınlarına neden oldu

Rize’de yağışlar sonucu sel ve su taşkınları meydana geldi, riskli yollar trafiğe kapatıldı, tahliye işlemleri yapıldı.
Rize 'de 3 Ekim 2023 tarihinde başlayan yağışlar sonucunda münferit sel ve su taşkınları meydana geldi. Olaylarda ölü ve yaralı olmadı. Ardeşen ilçesi Tunca beldesi Şenyuva mahallesinde sel riski nedeniyle 4 vatandaş tahliye edildi. Karayolları sorumluluk alanında bulunan İyidere - İkizdere Ayrım - Küçükçayır , Büyükköy - Güneysu ve Ardeşen - Çamlıhemşin yollarında meydana gelen heyelan ve teresubatlar temizlendi. Güneysu karayolunun 2'nci kilometresinde çökme meydana geldi. Karayolları ve Jandarma ekipleri tarafından gerekli önlemler alındı. Riskli görülen yollar trafiğe kapatıldı. İl Özel İdaresi 9 ilçede, 55 köy içi yolunda yol açma çalışmalarına devam ediyor. Ulaşıma kapalı ana yol bulunmuyor. DSİ tarafından riskli görülen noktalara iş makineleri sevk edildi. AFAD ve AKUT ekipleri bölgede teyakkuz halinde bekliyor.
Rize’de yağışlar sonucu sel ve su taşkınları meydana geldi, riskli yollar trafiğe kapatıldı, tahliye işlemleri yapıldı.

Rize 'de 3 Ekim 2023 tarihinde başlayan yağışlar sonucunda münferit sel ve su taşkınları meydana geldi. Olaylarda ölü ve yaralı olmadı.

Ardeşen ilçesi Tunca beldesi Şenyuva mahallesinde sel riski nedeniyle 4 vatandaş tahliye edildi.

Karayolları sorumluluk alanında bulunan İyidere - İkizdere Ayrım - Küçükçayır , Büyükköy - Güneysu ve Ardeşen - Çamlıhemşin yollarında meydana gelen heyelan ve teresubatlar temizlendi. Güneysu karayolunun 2'nci kilometresinde çökme meydana geldi.

Karayolları ve Jandarma ekipleri tarafından gerekli önlemler alındı. Riskli görülen yollar trafiğe kapatıldı.

İl Özel İdaresi 9 ilçede, 55 köy içi yolunda yol açma çalışmalarına devam ediyor. Ulaşıma kapalı ana yol bulunmuyor.

DSİ tarafından riskli görülen noktalara iş makineleri sevk edildi. AFAD ve AKUT ekipleri bölgede teyakkuz halinde bekliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.