,, ,

Gazze'de Roma dönemine ait 4 antik mezar daha bulundu

Gündem 23.09.2023 - 14:37, Güncelleme: 23.09.2023 - 14:42 2783+ kez okundu.
 

Gazze'de Roma dönemine ait 4 antik mezar daha bulundu

Gazze Şeridi’nde, Roma dönemine ait bir mezarlıkta 4 yeni antik mezar keşfedildi. Mezarlıkta toplam mezar sayısı 134’e ulaştı
Gazze Şeridi 'nin kuzeyinde, Roma dönemine ait bir mezarlıkta 4 yeni antik mezar bulundu. Gazze'deki Turizm ve Tarihi Eserler Bakanlığına bağlı Tarihi Eserler ve Kültürel Miras Kurumu tarafından yapılan açıklamada, Mart 2022'de keşfedilen mezarlıkta arkeolojik kazı çalışmalarının sürdüğü belirtildi. Açıklamada, yaklaşık 2 bin yıl öncesine ait olduğu tahmin edilen 4 bin metrekarelik mezarlıktaki kazılarda, 4 yeni antik mezar bulunduğu kaydedildi. Bu mezarlarla birlikte mezarlıktaki mezar sayısının 134'e ulaştığı ifade edilen açıklamada, bunların arasında 2 kurşun tabut da bulunduğu bildirildi.
Gazze Şeridi’nde, Roma dönemine ait bir mezarlıkta 4 yeni antik mezar keşfedildi. Mezarlıkta toplam mezar sayısı 134’e ulaştı

Gazze Şeridi 'nin kuzeyinde, Roma dönemine ait bir mezarlıkta 4 yeni antik mezar bulundu.

Gazze'deki Turizm ve Tarihi Eserler Bakanlığına bağlı Tarihi Eserler ve Kültürel Miras Kurumu tarafından yapılan açıklamada, Mart 2022'de keşfedilen mezarlıkta arkeolojik kazı çalışmalarının sürdüğü belirtildi.

Açıklamada, yaklaşık 2 bin yıl öncesine ait olduğu tahmin edilen 4 bin metrekarelik mezarlıktaki kazılarda, 4 yeni antik mezar bulunduğu kaydedildi.

Bu mezarlarla birlikte mezarlıktaki mezar sayısının 134'e ulaştığı ifade edilen açıklamada, bunların arasında 2 kurşun tabut da bulunduğu bildirildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.