,, ,

CHP'li Becan: AKP, eğitimde 100 yıllık fiyaskoyu tescilledi

Siyaset 11.09.2023 - 12:04, Güncelleme: 11.09.2023 - 12:06 3900+ kez okundu.
 

CHP'li Becan: AKP, eğitimde 100 yıllık fiyaskoyu tescilledi

CHP’li Becan: AKP eğitimde fiyasko yarattı. Liselerde sınıf tekrarı ve açık liseye geçiş zorlaştırıldı. Kız çocukları ve nitelikli iş gücü mağdur edildi.
CHP Ekonomi Masası Üyesi ve Yalova Milletvekili Tahsin Becan , AKP iktidarının eğitim politikaları nedeniyle bir neslin bilimsel, kaliteli ve ulaşılabilir eğitim hakkından mahrum kaldığını söyledi. Tahsin Becan Milli Eğitim Bakanlığı'nın liselerde sınıf tekrarını geri getirmesi ve açık liseye geçişleri zorlaştıran yönetmelik değişikliğini değerlendirerek, "Yönetmelikte yapılan söz konusu değişiklikler, 100 yıllık Cumhuriyet tarihinin en büyük eğitim fiyaskosunu tescilledi. İktidarın siyasi çıkarları doğrultusunda yap boz tahtasına çevrilen eğitim sistemi nedeniyle bir neslin eğitim öğretim hakkı ellerinden alındı" dedi. Tahsin Becan AKP'nin 4+4+4 eğitim sistemine geçişiyle birlikte okullaşma oranlarında yaşanan artıştan övündüğünü ancak bu artışın okulu terk eden öğrenci sayısının artmasından kaynaklandığını belirtti. 2012-2022 yılları arasında açık liseye geçiş yapan öğrenci sayısının yüzde 54 arttığını belirten Becan, "Bu artış, lise çağındaki her 4 öğrenciden 1'inin açık liseye geçtiği anlamına geliyor. Bu, AKP'nin eğitim politikalarının bir fiyasko olduğunun açık bir göstergesidir" diye konuştu. Tahsin Becan AKP'nin eğitim politikalarının kız çocukları üzerinde daha yıkıcı bir etki yarattığını belirterek, "Açık liseye geçiş yapan her 5 kişiden 3'ü kız öğrencidir. Bu durum, kız çocuklarının eğitime erişiminin önündeki engelleri bir kez daha gözler önüne seriyor" dedi. Tahsin Becan AKP'nin eğitim politikalarının ülke ekonomisine de zarar verdiğini belirterek, "AKP, eğitimde nitelikli iş gücü yerine ucuz iş gücü yaratmaya odaklanıyor. Bu durum, nitelikli iş gücüne olan ihtiyacın artmasına ve istihdamda istikrarsızlığa neden oluyor" diye konuştu. Tahsin Becan AKP'nin eğitim politikalarını eleştirerek, "AKP, eğitimde yap boz oynamayı bırakarak, bilimsel ve laik eğitime dayalı bir eğitim sistemi kurmalıdır" dedi.
CHP’li Becan: AKP eğitimde fiyasko yarattı. Liselerde sınıf tekrarı ve açık liseye geçiş zorlaştırıldı. Kız çocukları ve nitelikli iş gücü mağdur edildi.

CHP Ekonomi Masası Üyesi ve Yalova Milletvekili Tahsin Becan , AKP iktidarının eğitim politikaları nedeniyle bir neslin bilimsel, kaliteli ve ulaşılabilir eğitim hakkından mahrum kaldığını söyledi.

Tahsin Becan Milli Eğitim Bakanlığı'nın liselerde sınıf tekrarını geri getirmesi ve açık liseye geçişleri zorlaştıran yönetmelik değişikliğini değerlendirerek, "Yönetmelikte yapılan söz konusu değişiklikler, 100 yıllık Cumhuriyet tarihinin en büyük eğitim fiyaskosunu tescilledi. İktidarın siyasi çıkarları doğrultusunda yap boz tahtasına çevrilen eğitim sistemi nedeniyle bir neslin eğitim öğretim hakkı ellerinden alındı" dedi.

Tahsin Becan AKP'nin 4+4+4 eğitim sistemine geçişiyle birlikte okullaşma oranlarında yaşanan artıştan övündüğünü ancak bu artışın okulu terk eden öğrenci sayısının artmasından kaynaklandığını belirtti.

2012-2022 yılları arasında açık liseye geçiş yapan öğrenci sayısının yüzde 54 arttığını belirten Becan, "Bu artış, lise çağındaki her 4 öğrenciden 1'inin açık liseye geçtiği anlamına geliyor. Bu, AKP'nin eğitim politikalarının bir fiyasko olduğunun açık bir göstergesidir" diye konuştu.

Tahsin Becan AKP'nin eğitim politikalarının kız çocukları üzerinde daha yıkıcı bir etki yarattığını belirterek, "Açık liseye geçiş yapan her 5 kişiden 3'ü kız öğrencidir. Bu durum, kız çocuklarının eğitime erişiminin önündeki engelleri bir kez daha gözler önüne seriyor" dedi.

Tahsin Becan AKP'nin eğitim politikalarının ülke ekonomisine de zarar verdiğini belirterek, "AKP, eğitimde nitelikli iş gücü yerine ucuz iş gücü yaratmaya odaklanıyor. Bu durum, nitelikli iş gücüne olan ihtiyacın artmasına ve istihdamda istikrarsızlığa neden oluyor" diye konuştu.

Tahsin Becan AKP'nin eğitim politikalarını eleştirerek, "AKP, eğitimde yap boz oynamayı bırakarak, bilimsel ve laik eğitime dayalı bir eğitim sistemi kurmalıdır" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.