,, ,

Depremzede çocuklar için eğitimci desteği

Gündem 17.08.2023 - 11:34, Güncelleme: 17.08.2023 - 11:34 3963+ kez okundu.
 

Depremzede çocuklar için eğitimci desteği

Uzm. Eğitim Danışmanı Cenk Gülbenk, depremzede çocuklarla iletişimin özveri gerektirdiğini belirtti. Gülbenk, ailelerin ve eğitimcilerin işbirliği yapması gerektiğini söyledi.
Pandemi süreci ve yaşanan depremle birlikte öğrencilerin ve eğitimcilerin yaşadığı sıkıntıları anlatan Uzm. Eğitim Danışmanı Cenk Gülbenk , depremzede çocuklarla iletişimin özveri gerektirdiğini söyledi. Cenk Gülbenk , deprem bölgesindeki öğrencilerin çoğunun, üniversite öğrencileri de dahil eğitim hayatlarının sadece yarısını yüz yüze eğitimle geçirdiklerini belirtti. Depremde yakınlarını kaybeden, yaralanan, evsiz kalan çocukların psikolojilerinin tahayyül edilemeyecek kadar kötü olduğunu ifade etti. Cenk Gülbenk , bu çocuklara yardım etmek için ailelerin, profesyonel eğitimcilerin ve pedagogların işbirliği yapması gerektiğini vurguladı. Çocuklara sevgi ve saygı gösterilmesi, onlara önemli olduklarının hatırlatılması ve onlarla oyun oynamanın faydalı olacağını söyledi. Cenk Gülbenk , ayrıca deprem bölgesindeki eğitimcilerin de büyük bir başarı gösterdiklerini, LGS ve YKS sınavlarında Türkiye birincileri ve dereceleri çıkardıklarını kaydetti. Cenk Gülbenk , “Bu öğrencilerin iki kez alkışı hak ettiğini düşünüyorum” dedi.
Uzm. Eğitim Danışmanı Cenk Gülbenk, depremzede çocuklarla iletişimin özveri gerektirdiğini belirtti. Gülbenk, ailelerin ve eğitimcilerin işbirliği yapması gerektiğini söyledi.

Pandemi süreci ve yaşanan depremle birlikte öğrencilerin ve eğitimcilerin yaşadığı sıkıntıları anlatan Uzm. Eğitim Danışmanı Cenk Gülbenk , depremzede çocuklarla iletişimin özveri gerektirdiğini söyledi.

Cenk Gülbenk , deprem bölgesindeki öğrencilerin çoğunun, üniversite öğrencileri de dahil eğitim hayatlarının sadece yarısını yüz yüze eğitimle geçirdiklerini belirtti. Depremde yakınlarını kaybeden, yaralanan, evsiz kalan çocukların psikolojilerinin tahayyül edilemeyecek kadar kötü olduğunu ifade etti.

Cenk Gülbenk , bu çocuklara yardım etmek için ailelerin, profesyonel eğitimcilerin ve pedagogların işbirliği yapması gerektiğini vurguladı. Çocuklara sevgi ve saygı gösterilmesi, onlara önemli olduklarının hatırlatılması ve onlarla oyun oynamanın faydalı olacağını söyledi.

Cenk Gülbenk , ayrıca deprem bölgesindeki eğitimcilerin de büyük bir başarı gösterdiklerini, LGS ve YKS sınavlarında Türkiye birincileri ve dereceleri çıkardıklarını kaydetti. Cenk Gülbenk , “Bu öğrencilerin iki kez alkışı hak ettiğini düşünüyorum” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.