,, ,

SMA Tip 1 hastalığının tedavisi için Aziz Ali'ye yardım edin

Gündem 31.07.2023 - 14:35, Güncelleme: 31.07.2023 - 14:39 3885+ kez okundu.
 

SMA Tip 1 hastalığının tedavisi için Aziz Ali'ye yardım edin

Adana'da yaşayan Eyüp ve Zeynep Yaman çiftinin 4 aylık oğlu Aziz Ali, SMA Tip 1 hastalığına yakalandı. Aziz Ali'nin yaşaması için gerekli olan ilacı temin edebilmek için yardım bekliyorlar.
Adana ’da yaşayan Eyüp ve Zeynep Yaman çiftinin 4 aylık oğulları Aziz Ali, SMA Tip 1 hastalığı ile mücadele ediyor. Ölümcül kas hastalığına karşı gerekli ilacı alamayan minik Aziz Ali’nin hayata tutunması için zaman daralıyor. Aziz Ali, 10 günlükken topuk kanından alınan örnek ile teşhis konuldu. Şimdiye kadar sadece bir doz Spinraza ilacı alabilen Aziz Ali, aslında dördüncü dozunu alması gerekiyordu. Ancak ilaç temini sağlanamadığı için tedavisi aksadı. Baba Eyüp Yaman, Yüreğir Devlet Hastanesi’nde yoğun bakım hemşiresi olarak çalışıyor. Anne Zeynep Yaman ise laborant ama oğlunun bakımı ile ilgilenmek için işe gidemiyor. Sağlıkçı aile, başkalarına şifa olurken kendi yavrusuna şifa olamamanın acısını yaşıyor. Aziz Ali’nin 6 aylık olmadan yurtdışındaki kesin tedavi sağlayan ilacına ulaşması gerekiyor. Aksi halde hastalık kaslarını güçsüzleştirip hayatını tehdit edecek. Baba Eyüp Yaman, “Çocuğumu bu hastalıktan kaybetmek istemiyorum. Yavruma umut olacak ilacı temin edemedik. Aziz Ali’nin minik bedeniyle hastalıklarla savaştığını gördükçe içimiz yanıyor. Elimizden gelen bir şey yok. Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca ve hayırseverlerden destek bekliyoruz.” dedi.
Adana'da yaşayan Eyüp ve Zeynep Yaman çiftinin 4 aylık oğlu Aziz Ali, SMA Tip 1 hastalığına yakalandı. Aziz Ali'nin yaşaması için gerekli olan ilacı temin edebilmek için yardım bekliyorlar.

Adana ’da yaşayan Eyüp ve Zeynep Yaman çiftinin 4 aylık oğulları Aziz Ali, SMA Tip 1 hastalığı ile mücadele ediyor. Ölümcül kas hastalığına karşı gerekli ilacı alamayan minik Aziz Ali’nin hayata tutunması için zaman daralıyor.

Aziz Ali, 10 günlükken topuk kanından alınan örnek ile teşhis konuldu. Şimdiye kadar sadece bir doz Spinraza ilacı alabilen Aziz Ali, aslında dördüncü dozunu alması gerekiyordu. Ancak ilaç temini sağlanamadığı için tedavisi aksadı.

Baba Eyüp Yaman, Yüreğir Devlet Hastanesi’nde yoğun bakım hemşiresi olarak çalışıyor. Anne Zeynep Yaman ise laborant ama oğlunun bakımı ile ilgilenmek için işe gidemiyor. Sağlıkçı aile, başkalarına şifa olurken kendi yavrusuna şifa olamamanın acısını yaşıyor.

Aziz Ali’nin 6 aylık olmadan yurtdışındaki kesin tedavi sağlayan ilacına ulaşması gerekiyor. Aksi halde hastalık kaslarını güçsüzleştirip hayatını tehdit edecek. Baba Eyüp Yaman, “Çocuğumu bu hastalıktan kaybetmek istemiyorum. Yavruma umut olacak ilacı temin edemedik. Aziz Ali’nin minik bedeniyle hastalıklarla savaştığını gördükçe içimiz yanıyor. Elimizden gelen bir şey yok. Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca ve hayırseverlerden destek bekliyoruz.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.