,, ,

Göğüs Ağrısı İçin Hangi Doktora Gidilir? Göğüs Ağrısına Hangi Bölüm Bakar?

Gündem 27.07.2023 - 09:56, Güncelleme: 27.07.2023 - 09:56 3131+ kez okundu.
 

Göğüs Ağrısı İçin Hangi Doktora Gidilir? Göğüs Ağrısına Hangi Bölüm Bakar?

Göğüs Ağrısı İçin Hangi Doktora Gidilir? Göğüs Ağrısına Hangi Bölüm Bakar?
Göğüs ağrısı nın birçok nedeni olabilir ve bu nedenle, göğüs ağrısı için hangi doktora gideceğiniz, ağrının nedenine bağlıdır. Kalp krizi şüphesi varsa, en kısa sürede bir kardiyoloji uzmanına görünmeniz gerekir. Astım, anjina pektoris, GÖRH ve kas-iskelet sorunları gibi diğer nedenlerden kaynaklanan göğüs ağrısı için ise bir aile hekimi veya dahiliye uzmanına görünebilirsiniz. Göğüs ağrısı için hangi doktora gideceğinize karar verirken, ağrının şiddeti, süresi ve eşlik eden diğer belirtiler de önemlidir. Örneğin, göğüs ağrısı ile birlikte nefes darlığı, bayılma ve öksürük varsa, bu daha ciddi bir sağlık sorununun belirtisi olabilir ve en kısa sürede bir acil servise gitmelisiniz. Göğüs ağrısı için hangi doktora gideceğinizi öğrenmek için, doktorunuza veya bir başka sağlık uzmanına danışabilirsiniz. Aşağıda, göğüs ağrısının bazı yaygın nedenleri ve bu nedenlerle ilgili hangi uzmanın ilgilenebileceği listelenmiştir: Kalp krizi: Kardiyoloji uzmanı Astım: Göğüs hastalıkları uzmanı Anjina pektoris: Kardiyoloji uzmanı Pleuritis: Göğüs hastalıkları uzmanı Gastroözofageal reflü hastalığı (GÖRH): Gastroenteroloji uzmanı Kas-iskelet sorunları: Ortopedi uzmanı Nefes darlığı: Göğüs hastalıkları uzmanı Aort anevrizması: Kalp ve damar cerrahisi uzmanı Akciğer kanseri: Göğüs hastalıkları uzmanı Akciğer iltihabı: Göğüs hastalıkları uzmanı Panik atak: Psikiyatri uzmanı
Göğüs Ağrısı İçin Hangi Doktora Gidilir? Göğüs Ağrısına Hangi Bölüm Bakar?

Göğüs ağrısı nın birçok nedeni olabilir ve bu nedenle, göğüs ağrısı için hangi doktora gideceğiniz, ağrının nedenine bağlıdır. Kalp krizi şüphesi varsa, en kısa sürede bir kardiyoloji uzmanına görünmeniz gerekir. Astım, anjina pektoris, GÖRH ve kas-iskelet sorunları gibi diğer nedenlerden kaynaklanan göğüs ağrısı için ise bir aile hekimi veya dahiliye uzmanına görünebilirsiniz.

Göğüs ağrısı için hangi doktora gideceğinize karar verirken, ağrının şiddeti, süresi ve eşlik eden diğer belirtiler de önemlidir. Örneğin, göğüs ağrısı ile birlikte nefes darlığı, bayılma ve öksürük varsa, bu daha ciddi bir sağlık sorununun belirtisi olabilir ve en kısa sürede bir acil servise gitmelisiniz.

Göğüs ağrısı için hangi doktora gideceğinizi öğrenmek için, doktorunuza veya bir başka sağlık uzmanına danışabilirsiniz.

Aşağıda, göğüs ağrısının bazı yaygın nedenleri ve bu nedenlerle ilgili hangi uzmanın ilgilenebileceği listelenmiştir:

  • Kalp krizi: Kardiyoloji uzmanı
  • Astım: Göğüs hastalıkları uzmanı
  • Anjina pektoris: Kardiyoloji uzmanı
  • Pleuritis: Göğüs hastalıkları uzmanı
  • Gastroözofageal reflü hastalığı (GÖRH): Gastroenteroloji uzmanı
  • Kas-iskelet sorunları: Ortopedi uzmanı
  • Nefes darlığı: Göğüs hastalıkları uzmanı
  • Aort anevrizması: Kalp ve damar cerrahisi uzmanı
  • Akciğer kanseri: Göğüs hastalıkları uzmanı
  • Akciğer iltihabı: Göğüs hastalıkları uzmanı
  • Panik atak: Psikiyatri uzmanı
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.