,, ,

CHP'den Tanju Özcan'a Kesin Çıkarma Cezası

Siyaset 26.07.2023 - 14:40, Güncelleme: 26.07.2023 - 14:40 4139+ kez okundu.
 

CHP'den Tanju Özcan'a Kesin Çıkarma Cezası

CHP'den Tanju Özcan'a Kesin Çıkarma Cezası
CHP Yüksek Disiplin Kurulu, 26 Temmuz 2023 tarihinde yaptığı toplantıda, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan hakkında CHP Tüzüğünün 68. Maddesi 1- a) ve 1- b) fıkraları uyarınca kesin çıkarma cezası verdi. Kurul, kararında, Özcan'ın partinin onur ve şerefini kıran, parti programına ve ilkelerine aykırı davranışlarda bulunduğunu gerekçe gösterdi. Kararın ardından Özcan, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "CHP'den kesin ihraç edildim. Bu karara saygı duyuyorum. Bundan sonraki süreçte bağımsız olarak çalışmaya devam edeceğim" dedi. Özcan, son dönemde yaptığı açıklamalar ve Twitter paylaşımları ile sık sık gündeme gelmişti. Özcan, özellikle Suriyeli sığınmacılara yönelik sözleri ile eleştirilmişti. Özcan, 2019 yılında yapılan yerel seçimlerde Bolu Belediye Başkanı seçilmişti.
CHP'den Tanju Özcan'a Kesin Çıkarma Cezası

CHP Yüksek Disiplin Kurulu, 26 Temmuz 2023 tarihinde yaptığı toplantıda, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan hakkında CHP Tüzüğünün 68. Maddesi 1- a) ve 1- b) fıkraları uyarınca kesin çıkarma cezası verdi.

Kurul, kararında, Özcan'ın partinin onur ve şerefini kıran, parti programına ve ilkelerine aykırı davranışlarda bulunduğunu gerekçe gösterdi.

Kararın ardından Özcan, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "CHP'den kesin ihraç edildim. Bu karara saygı duyuyorum. Bundan sonraki süreçte bağımsız olarak çalışmaya devam edeceğim" dedi.

Özcan, son dönemde yaptığı açıklamalar ve Twitter paylaşımları ile sık sık gündeme gelmişti. Özcan, özellikle Suriyeli sığınmacılara yönelik sözleri ile eleştirilmişti.

Özcan, 2019 yılında yapılan yerel seçimlerde Bolu Belediye Başkanı seçilmişti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.