,, ,

Damla Sönmez Kimdir?

Kimdir 19.07.2023 - 11:35, Güncelleme: 19.07.2023 - 11:35 4219+ kez okundu.
 

Damla Sönmez Kimdir?

Damla Sönmez Kimdir, Nerelidir? Damla Sönmez Hayatı ve Biyografisi
Damla Sönmez Türk dizi, sinema ve tiyatro oyuncusu, seslendirme sanatçısıdır. 3 Mayıs 1987 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. Anne tarafından Abhaz, baba tarafından Çerkes kökenlidir. İstanbul Saint Joseph Fransız Lisesinden mezun olduktan sonra Fransa’da Paris Sorbonne Üniversitesinde Tiyatro eğitimi almıştır. Bornova Bornova, Mahpeyker: Kösem Sultan, Sen Aydınlatırsın Geceyi, Sibel, Ayla: The Daughter of War gibi filmlerde ve Gece Gündüz, Türkan, Bir Aşk Hikayesi, Güllerin Savaşı, Çukur gibi dizilerde rol almıştır. Birçok ödül kazanmıştır, bunlardan bazıları şunlardır: 2009 - 46.Antalya Film Şenliği - En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu (Bornova Bornova) 2014 - 21. Uluslararası Altın Koza Film Festivali - En iyi kadın oyuncu (Deniz Seviyesi) 2015 - 15. Uluslararası Milano Film Festivali - En iyi kadın oyuncu (Deniz Seviyesi)
Damla Sönmez Kimdir, Nerelidir? Damla Sönmez Hayatı ve Biyografisi

Damla Sönmez Türk dizi, sinema ve tiyatro oyuncusu, seslendirme sanatçısıdır. 3 Mayıs 1987 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. Anne tarafından Abhaz, baba tarafından Çerkes kökenlidir. İstanbul Saint Joseph Fransız Lisesinden mezun olduktan sonra Fransa’da Paris Sorbonne Üniversitesinde Tiyatro eğitimi almıştır. Bornova Bornova, Mahpeyker: Kösem Sultan, Sen Aydınlatırsın Geceyi, Sibel, Ayla: The Daughter of War gibi filmlerde ve Gece Gündüz, Türkan, Bir Aşk Hikayesi, Güllerin Savaşı, Çukur gibi dizilerde rol almıştır. Birçok ödül kazanmıştır, bunlardan bazıları şunlardır:

2009 - 46.Antalya Film Şenliği - En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu (Bornova Bornova)
2014 - 21. Uluslararası Altın Koza Film Festivali - En iyi kadın oyuncu (Deniz Seviyesi)
2015 - 15. Uluslararası Milano Film Festivali - En iyi kadın oyuncu (Deniz Seviyesi)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.