,, ,

Aydın Sığalı Kimdir?

Kimdir 19.07.2023 - 10:47, Güncelleme: 19.07.2023 - 10:47 4062+ kez okundu.
 

Aydın Sığalı Kimdir?

Aydın Sığalı Kimdir, Nerelidir? Aydın Sığalı Hayatı ve Biyografisi
Aydın Sığalı , bir tiyatro sanatçısı, yönetmen ve eğitimcidir. Eskişehir Tiyatro Tek Grubunun kurucu üyesi olarak tiyatroya başlamış, daha sonra İzmir Devlet Tiyatrosu, İzmit Şehir Tiyatrosu ve Ankara Devlet Tiyatrosu gibi çeşitli kurumlarda çalışmıştır. Tiyatro’nun Genel Sanat Yönetmen Yardımcılığı görevini de üstlenmiştir1. Ayrıca Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı’nda oyunculuk eğitimi vermiştir. Aydın Sığalı 1953 yılında Eskişehir’de doğmuştur. Babası bir demiryolu memuru, annesi bir ev hanımıdır. Çocukluğu Eskişehir’de geçen Aydın Sığalı , ilkokulu bitirdikten sonra ailesiyle birlikte İzmir’e taşınmıştır. Ortaokul ve liseyi İzmir’de okumuştur. Lise yıllarında tiyatroya ilgi duymaya başlamış ve amatör olarak oyunlarda rol almıştır. Üniversite sınavlarında Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı’nı kazanmış ve oyunculuk eğitimi almıştır. Mezuniyetinden sonra Eskişehir’e dönen Aydın Sığalı , arkadaşlarıyla birlikte Tiyatro Tek Grubu’nu kurmuştur. Bu grupla birlikte Türkiye’nin pek çok yerinde oyunlar sahnelemiş ve seyircilerden büyük beğeni toplamıştır. Grubun en önemli oyunları arasında Küçük Nasrettin, Keloğlan, Kanlı Nigar ve Bir Delinin Hatıra Defteri sayılabilir. Sığalı, bu oyunlarda hem oyuncu hem de yönetmen olarak görev yapmıştır. Aydın Sığalı 1980’li yıllarda İzmir Devlet Tiyatrosu’na geçen Aydın Sığalı , burada da başarılı işlere imza atmıştır. İnsanlar ve Fareler, Küçük Prens, Sokak Kızı İrma ve Bir Şehnaz Oyun gibi oyunlarda rol almış veya yönetmiştir. 1990’lı yıllarda ise İzmit Şehir Tiyatrosu’na transfer olmuştur. Burada da Ölümsüzler, Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım, Yedi Kocalı Hürmüz ve Kadınlar Filler Ve Saireler gibi oyunlarda yer almıştır. 2000’li yıllarda Ankara Devlet Tiyatrosu’na atanmış ve burada da çeşitli oyunlarda rol almış veya yönetmiştir. Ayrıca Tiyatro’nun Genel Sanat Yönetmen Yardımcılığı görevini de üstlenmiştir. 2013 yılında emekli olan Aydın Sığalı , halen Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı’nda oyunculuk eğitimi vermeye devam etmektedir. Aydın Sığalı , tiyatronun yanında sinema ve televizyon projelerinde de yer almıştır. Sarı Tebessüm, Yol Arkadaşım, Beyaz Gelincik, Sakarya Fırat ve Kara Para Aşk gibi yapımlarda rol almıştır. Aydın Sığalı , evli ve iki çocuk babasıdır. Oğlu Emre Sığalı da kendisi gibi bir tiyatro sanatçısıdır.
Aydın Sığalı Kimdir, Nerelidir? Aydın Sığalı Hayatı ve Biyografisi

Aydın Sığalı , bir tiyatro sanatçısı, yönetmen ve eğitimcidir. Eskişehir Tiyatro Tek Grubunun kurucu üyesi olarak tiyatroya başlamış, daha sonra İzmir Devlet Tiyatrosu, İzmit Şehir Tiyatrosu ve Ankara Devlet Tiyatrosu gibi çeşitli kurumlarda çalışmıştır. Tiyatro’nun Genel Sanat Yönetmen Yardımcılığı görevini de üstlenmiştir1. Ayrıca Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı’nda oyunculuk eğitimi vermiştir.

Aydın Sığalı 1953 yılında Eskişehir’de doğmuştur. Babası bir demiryolu memuru, annesi bir ev hanımıdır. Çocukluğu Eskişehir’de geçen Aydın Sığalı , ilkokulu bitirdikten sonra ailesiyle birlikte İzmir’e taşınmıştır. Ortaokul ve liseyi İzmir’de okumuştur. Lise yıllarında tiyatroya ilgi duymaya başlamış ve amatör olarak oyunlarda rol almıştır. Üniversite sınavlarında Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı’nı kazanmış ve oyunculuk eğitimi almıştır.

Mezuniyetinden sonra Eskişehir’e dönen Aydın Sığalı , arkadaşlarıyla birlikte Tiyatro Tek Grubu’nu kurmuştur. Bu grupla birlikte Türkiye’nin pek çok yerinde oyunlar sahnelemiş ve seyircilerden büyük beğeni toplamıştır. Grubun en önemli oyunları arasında Küçük Nasrettin, Keloğlan, Kanlı Nigar ve Bir Delinin Hatıra Defteri sayılabilir. Sığalı, bu oyunlarda hem oyuncu hem de yönetmen olarak görev yapmıştır.

Aydın Sığalı 1980’li yıllarda İzmir Devlet Tiyatrosu’na geçen Aydın Sığalı , burada da başarılı işlere imza atmıştır. İnsanlar ve Fareler, Küçük Prens, Sokak Kızı İrma ve Bir Şehnaz Oyun gibi oyunlarda rol almış veya yönetmiştir. 1990’lı yıllarda ise İzmit Şehir Tiyatrosu’na transfer olmuştur. Burada da Ölümsüzler, Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım, Yedi Kocalı Hürmüz ve Kadınlar Filler Ve Saireler gibi oyunlarda yer almıştır.

2000’li yıllarda Ankara Devlet Tiyatrosu’na atanmış ve burada da çeşitli oyunlarda rol almış veya yönetmiştir. Ayrıca Tiyatro’nun Genel Sanat Yönetmen Yardımcılığı görevini de üstlenmiştir. 2013 yılında emekli olan Aydın Sığalı , halen Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı’nda oyunculuk eğitimi vermeye devam etmektedir.

Aydın Sığalı , tiyatronun yanında sinema ve televizyon projelerinde de yer almıştır. Sarı Tebessüm, Yol Arkadaşım, Beyaz Gelincik, Sakarya Fırat ve Kara Para Aşk gibi yapımlarda rol almıştır.

Aydın Sığalı , evli ve iki çocuk babasıdır. Oğlu Emre Sığalı da kendisi gibi bir tiyatro sanatçısıdır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.