,, ,

Rabiza Nedir, Ne İçin Kullanılır?

Sağlık 19.06.2023 - 16:44, Güncelleme: 19.06.2023 - 16:44 19491+ kez okundu.
 

Rabiza Nedir, Ne İçin Kullanılır?

Rabiza Nedir, Ne İçin Kullanılır?
Mide koruyucu olarak bilinir ve mide asidini azaltarak, mide ve yemek borusu ile ilgili bazı hastalıkların tedavisinde kullanılır. Rabiza , genellikle sabahları aç karnına bir tablet olarak alınır. Tabletleri bütün olarak yutmanız gerekir. Doktorunuzun önerdiği süre boyunca kullanmanız önemlidir. Rabiza , aktif duodenum (on iki parmak bağırsağı) ülseri, aktif selim mide ülseri, semptomatik erozif ya da ülseratif gastroözofajiyal reflü hastalığı (GÖRH), Zollinger-Ellison sendromu gibi durumlarda kullanılabilir. Rabiza’nın yan etkileri arasında baş ağrısı, ishal, mide ağrısı, kabızlık, gaz, bulantı, kusma, döküntü gibi belirtiler olabilir. Bu yan etkiler hafif veya orta şiddette ise, genellikle tedaviye devam edebilirsiniz. Ancak şiddetli veya uzun süreli olursa, doktorunuza danışmanız gerekir. Rabiza ’yı hamilelik veya emzirme döneminde kullanmadan önce doktorunuza danışmanız gerekir. Ayrıca Rabiza ’yı başka ilaçlarla birlikte kullanırken de dikkatli olmanız gerekir. Bazı ilaçlar Rabiza’nın etkisini azaltabilir veya arttırabilir.
Rabiza Nedir, Ne İçin Kullanılır?

Mide koruyucu olarak bilinir ve mide asidini azaltarak, mide ve yemek borusu ile ilgili bazı hastalıkların tedavisinde kullanılır.

Rabiza , genellikle sabahları aç karnına bir tablet olarak alınır. Tabletleri bütün olarak yutmanız gerekir. Doktorunuzun önerdiği süre boyunca kullanmanız önemlidir.

Rabiza , aktif duodenum (on iki parmak bağırsağı) ülseri, aktif selim mide ülseri, semptomatik erozif ya da ülseratif gastroözofajiyal reflü hastalığı (GÖRH), Zollinger-Ellison sendromu gibi durumlarda kullanılabilir.

Rabiza’nın yan etkileri arasında baş ağrısı, ishal, mide ağrısı, kabızlık, gaz, bulantı, kusma, döküntü gibi belirtiler olabilir. Bu yan etkiler hafif veya orta şiddette ise, genellikle tedaviye devam edebilirsiniz. Ancak şiddetli veya uzun süreli olursa, doktorunuza danışmanız gerekir.

Rabiza ’yı hamilelik veya emzirme döneminde kullanmadan önce doktorunuza danışmanız gerekir. Ayrıca Rabiza ’yı başka ilaçlarla birlikte kullanırken de dikkatli olmanız gerekir. Bazı ilaçlar Rabiza’nın etkisini azaltabilir veya arttırabilir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.