,, ,

Merve Dizdar Kimdir?

Kimdir 14.06.2023 - 13:24, Güncelleme: 14.06.2023 - 13:26 3416+ kez okundu.
 

Merve Dizdar Kimdir?

Merve Dizdar Kimdir?
Merve Dizdar , Türk oyuncu, sunucu ve seslendirme sanatçısıdır. 25 Haziran 1986 tarihinde İzmir’de doğmuştur. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Oyunculuk Bölümü’nden mezun olmuş ve Kadir Has Üniversitesi’nde ileri oyunculuk programında yüksek lisans yapmıştır. Tiyatro kariyerine Semaver Kumpanya ile başlayıp Craft Tiyatro’da devam etmiştir. Merve Dizdar Bir Ses Böler Geceyi, Mandıra Filozofu, Yok Artık 2, Eltilerin Savaşı gibi sinema filmlerinde rol almıştır. Kavak Yelleri, Doksanlar, Beş Kardeş, Vatanım Sensin, Masumlar Apartmanı gibi televizyon dizilerinde oynamıştır. Merve Dizdar Ayrıca TRT Çocuk kanalında Arkadaşım Bıdı ve 23 Nisan Şenliğe Doğru adlı çocuk programlarının sunuculuğunu yapmıştır. Merve Dizdar , Cannes Film Festivali En İyi Kadın Oyuncu Ödülü ve Altın Portakal En İyi Kadın Oyuncu Ödülü başta olmak üzere çeşitli ödülleri bulunmaktadır. Merve Dizdar , 2018 yılında evlendiği oyuncu Gürhan Altundaşar ile 2021 yılında boşanmıştır
Merve Dizdar Kimdir?

Merve Dizdar , Türk oyuncu, sunucu ve seslendirme sanatçısıdır. 25 Haziran 1986 tarihinde İzmir’de doğmuştur. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Oyunculuk Bölümü’nden mezun olmuş ve Kadir Has Üniversitesi’nde ileri oyunculuk programında yüksek lisans yapmıştır. Tiyatro kariyerine Semaver Kumpanya ile başlayıp Craft Tiyatro’da devam etmiştir.

Merve Dizdar Bir Ses Böler Geceyi, Mandıra Filozofu, Yok Artık 2, Eltilerin Savaşı gibi sinema filmlerinde rol almıştır. Kavak Yelleri, Doksanlar, Beş Kardeş, Vatanım Sensin, Masumlar Apartmanı gibi televizyon dizilerinde oynamıştır. Merve Dizdar Ayrıca TRT Çocuk kanalında Arkadaşım Bıdı ve 23 Nisan Şenliğe Doğru adlı çocuk programlarının sunuculuğunu yapmıştır.

Merve Dizdar , Cannes Film Festivali En İyi Kadın Oyuncu Ödülü ve Altın Portakal En İyi Kadın Oyuncu Ödülü başta olmak üzere çeşitli ödülleri bulunmaktadır. Merve Dizdar , 2018 yılında evlendiği oyuncu Gürhan Altundaşar ile 2021 yılında boşanmıştır

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.