,, ,

İlhan Cihaner Kimdir?

Kimdir 14.06.2023 - 12:17, Güncelleme: 14.06.2023 - 12:21 3776+ kez okundu.
 

İlhan Cihaner Kimdir?

İlhan Cihaner Kimdir?
İlhan Cihaner, eski cumhuriyet başsavcısı, siyasetçi, köşe yazarı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul 3. bölge milletvekilidir. 23 Şubat 1968’de Kars’ta doğmuştur. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirmiş ve Gazi Üniversitesi Kamu Hukuku Siyaset ve Sosyal Bilimler Bölümünde yüksek lisans yapmıştır. 1991 yılında adli yargı hâkim-savcı adayı olarak göreve başlamış ve çeşitli yerlerde savcı ve başsavcı olarak çalışmıştır. JİTEM’e dava açan ilk savcı olarak tanınmıştır. Erzincan’da görev yaparken İsmailağa cemaati ve Fethullah Gülen grubuna yönelik soruşturmalar başlatmış, ancak bu nedenle görevden alınarak tutuklanmıştır. Daha sonra kumpas olduğu anlaşılan bu davada beraat etmiştir. 2011 yılında CHP ’den Denizli milletvekili adayı olmuş ve seçilmiştir. 2015 yılında ise CHP’den İstanbul 3. bölge milletvekili adayı olmuş ve seçilmiştir. 2018 yılında ise CHP’den İstanbul 3. bölge milletvekili adayı olmuş ancak seçilememiştir. Halen CHP Parti Meclisi üyesidir. Birgün gazetesinde köşe yazarlığı yapmaktadır
İlhan Cihaner Kimdir?

İlhan Cihaner, eski cumhuriyet başsavcısı, siyasetçi, köşe yazarı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul 3. bölge milletvekilidir. 23 Şubat 1968’de Kars’ta doğmuştur. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirmiş ve Gazi Üniversitesi Kamu Hukuku Siyaset ve Sosyal Bilimler Bölümünde yüksek lisans yapmıştır.

1991 yılında adli yargı hâkim-savcı adayı olarak göreve başlamış ve çeşitli yerlerde savcı ve başsavcı olarak çalışmıştır. JİTEM’e dava açan ilk savcı olarak tanınmıştır. Erzincan’da görev yaparken İsmailağa cemaati ve Fethullah Gülen grubuna yönelik soruşturmalar başlatmış, ancak bu nedenle görevden alınarak tutuklanmıştır. Daha sonra kumpas olduğu anlaşılan bu davada beraat etmiştir.

2011 yılında CHP ’den Denizli milletvekili adayı olmuş ve seçilmiştir. 2015 yılında ise CHP’den İstanbul 3. bölge milletvekili adayı olmuş ve seçilmiştir. 2018 yılında ise CHP’den İstanbul 3. bölge milletvekili adayı olmuş ancak seçilememiştir. Halen CHP Parti Meclisi üyesidir. Birgün gazetesinde köşe yazarlığı yapmaktadır

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.