,, ,

Derrida Kimdir

Kimdir 26.04.2023 - 09:18, Güncelleme: 26.04.2023 - 09:25 7784+ kez okundu.
 

Derrida Kimdir

Derrida Kimdir
Jacques Derrida, 20. yüzyıl Fransız düşünürü ve filozofudur. Derrida, özellikle "deconstruction" adını verdiği eleştirel teorik yaklaşımıyla tanınır. Deconstruction, söylem ve metinlerin yapısal çelişkilerini ve karşıtlıklarını ortaya çıkararak, geleneksel düşünce kalıplarını eleştiren ve değiştiren bir yaklaşımdır. Jacques Derrida , 1930 yılında Cezayir'de doğdu ve eğitimini Fransa'da tamamladı. En ünlü eserleri arasında " Of Grammatology ", "Writing and Difference" ve "Speech and Phenomena" yer alır. Derrida, post-yapısalcılık olarak bilinen felsefi akımın önde gelen isimlerinden biridir ve özellikle dil felsefesi, epistemoloji, edebiyat teorisi ve siyaset felsefesi gibi konular üzerine çalışmalar yapmıştır. Derrida, 2004 yılında hayatını kaybetmiştir, ancak eserleri hala dünya çapında birçok felsefeci ve akademisyen tarafından incelenmekte ve tartışılmaktadır.
Derrida Kimdir

Jacques Derrida, 20. yüzyıl Fransız düşünürü ve filozofudur. Derrida, özellikle "deconstruction" adını verdiği eleştirel teorik yaklaşımıyla tanınır. Deconstruction, söylem ve metinlerin yapısal çelişkilerini ve karşıtlıklarını ortaya çıkararak, geleneksel düşünce kalıplarını eleştiren ve değiştiren bir yaklaşımdır.

Jacques Derrida , 1930 yılında Cezayir'de doğdu ve eğitimini Fransa'da tamamladı. En ünlü eserleri arasında " Of Grammatology ", "Writing and Difference" ve "Speech and Phenomena" yer alır. Derrida, post-yapısalcılık olarak bilinen felsefi akımın önde gelen isimlerinden biridir ve özellikle dil felsefesi, epistemoloji, edebiyat teorisi ve siyaset felsefesi gibi konular üzerine çalışmalar yapmıştır.

Derrida, 2004 yılında hayatını kaybetmiştir, ancak eserleri hala dünya çapında birçok felsefeci ve akademisyen tarafından incelenmekte ve tartışılmaktadır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.