,, ,

Dr. Ali Kemal Pekkendir Kimdir

Kimdir 11.04.2023 - 12:22, Güncelleme: 11.04.2023 - 12:22 10597+ kez okundu.
 

Dr. Ali Kemal Pekkendir Kimdir

Dr. Ali Kemal Pekkendir Kimdir? Dr. Ali Kemal Pekkendir Nereli?
Dr. Ali Kemal Pekkendir 1961 Ankara doğumlu.  ODTÜ Makina’dan 1982'de mezun olduktan sonra, ORS Rulman Fabrikasının ve Eskişehir Tusaş Motor (TEI) F16 Jet Motor fabrikasının kurucu ekiplerinde görev aldı. Amerika Cincinnati’de General Electric jet motor fabrikasında 1 yıl eğitim gördü ve TEI'de Üretim Kontrol Müdürü oldu.   Isviçre Hüni Deri Makinaları ve Hüni Parke şirketlerinin kurucu Genel Müdürü olarak çalıştı. 1995-2011 arasında 16 sene İngiltere Manchester’de kendi mühendislik, danışmanlık, ihracat firmasında, ingiltere, irlanda dahil  20’den fazla ülkeye ihracat yaptı. Amerika'dan Japonya'ya, Kazakistan'dan Mısır'a kadar 30 fabrikanın kuruluşunda hizmet etti. Dr. Ali Kemal Pekkendir 2012-2020 arasında ise S.Arabistan ve Doha-Katar’da yaşayarak, Riyad Havalimanı Terminal-5, Doha Metrosu Yeşil Hat, Hastane, Rezidans, Depo / Antrepo Binaları inşaat projelerinde Genel Müdür  olarak vazife aldı ve toplamda 870 Milyon $'lık proje bitirdi. Halen kendi firmasıyla Windsor, Londra'da  yaşayarak, Çelik Konstrüksiyon Konut ve Bina inşaatı alanında  çalışmaktadır. www.get1995.com Pekkendir İttihad Yayıncılık  kurucu ortağıdır : www.ittihad.com.tr  40 sene boyunca, Bediüzzaman Hz'nin Naşir Talebeleri Merhum Ahmet Aytimur, Abdulkadir Badıllı ve Rüştü Tafral Ağabeylere yardımcı olarak islamiyete hizmet etti. Dr. Ali Kemal Pekkendir İngiltere Birmingham Üniversite’sinde Uluslararası İlişkiler (Diplomasi ve Devlet Adamlığı) Mastırı ve California Üniversitesi’nde Online İş İdaresi Doktorası yapmıştır. Mastır sırasında Brüksel'de NATO Genel Merkezinde, Avrupa Parlamentosunda ve İngiliz Kraliyet Askeri Akademisinde çeşitli seminer ve kurslara katılmıştır. Ana dili gibi İngilizce, iyi Arabça, ve Almanca bilen Pekkendir, 6 çocuk  babasıdır.
Dr. Ali Kemal Pekkendir Kimdir? Dr. Ali Kemal Pekkendir Nereli?

Dr. Ali Kemal Pekkendir 1961 Ankara doğumlu.  ODTÜ Makina’dan 1982'de mezun olduktan sonra, ORS Rulman Fabrikasının ve Eskişehir Tusaş Motor (TEI) F16 Jet Motor fabrikasının kurucu ekiplerinde görev aldı.

Amerika Cincinnati’de General Electric jet motor fabrikasında 1 yıl eğitim gördü ve TEI'de Üretim Kontrol Müdürü oldu.  

Isviçre Hüni Deri Makinaları ve Hüni Parke şirketlerinin kurucu Genel Müdürü olarak çalıştı.

1995-2011 arasında 16 sene İngiltere Manchester’de kendi mühendislik, danışmanlık, ihracat firmasında, ingiltere, irlanda dahil  20’den fazla ülkeye ihracat yaptı. Amerika'dan Japonya'ya, Kazakistan'dan Mısır'a kadar 30 fabrikanın kuruluşunda hizmet etti.

Dr. Ali Kemal Pekkendir 2012-2020 arasında ise S.Arabistan ve Doha-Katar’da yaşayarak, Riyad Havalimanı Terminal-5, Doha Metrosu Yeşil Hat, Hastane, Rezidans, Depo / Antrepo Binaları inşaat projelerinde Genel Müdür  olarak vazife aldı ve toplamda 870 Milyon $'lık proje bitirdi.

Halen kendi firmasıyla Windsor, Londra'da  yaşayarak, Çelik Konstrüksiyon Konut ve Bina inşaatı alanında  çalışmaktadır. www.get1995.com

Pekkendir İttihad Yayıncılık  kurucu ortağıdır : www.ittihad.com.tr 
40 sene boyunca, Bediüzzaman Hz'nin Naşir Talebeleri Merhum Ahmet Aytimur, Abdulkadir Badıllı ve Rüştü Tafral Ağabeylere yardımcı olarak islamiyete hizmet etti.

Dr. Ali Kemal Pekkendir İngiltere Birmingham Üniversite’sinde Uluslararası İlişkiler (Diplomasi ve Devlet Adamlığı) Mastırı ve California Üniversitesi’nde Online İş İdaresi Doktorası yapmıştır. Mastır sırasında Brüksel'de NATO Genel Merkezinde, Avrupa Parlamentosunda ve İngiliz Kraliyet Askeri Akademisinde çeşitli seminer ve kurslara katılmıştır.

Ana dili gibi İngilizce, iyi Arabça, ve Almanca bilen Pekkendir, 6 çocuk  babasıdır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.