,, ,

Dr. Şeref Canlı Kimdir?

Kimdir 31.03.2023 - 16:45, Güncelleme: 31.03.2023 - 17:01 10830+ kez okundu.
 

Dr. Şeref Canlı Kimdir?

Dr. Şeref Canlı Kimdir?
Şeref Canlı İlk tahsilini Ankara Çalışkanlar İlkokulunda , Orta okul tahsilini Ankara Yıldırım Beyazit Lisesi Orta Kısmında, Lise tahsilini Ankara Ticaret Lisesinde tamamladı. Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi (AİTİA) Ekonomi-Maliye bölümünden mezun olup aynı Akademide İdari Bilimler Enstitüsünde Kamu Yönetimi Bölümünde Yüksek Lisans (Master) yaptı. Ankara Üniversitesi Eğitim Fakültesinden de ikinci üniversite mezunu olmuştur. Bilahare Gazi Üniversitesinde Kamu Bölümünde Doktora yapmıştır. Şeref Canlı Master (Yüksek Lisans) sırasında Prof. Dr. Nuri Tortop danışmanlığında Türkiye'de Sendikacılık ve Siyaset konusunda kitap olarak basılmış olan Yüksek Lisans Tez'i mevcuttur. Ayrıca Siyaset ve Sendikacılık konularında çeşitli yazıları mevcuttur. Halen Siyaset ve Sendikacılıkla ilgili çalışmalarına devam etmektedir. Çalışma hayatına, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında, çeşitli memuriyetlerden sonra İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı, Araştırma Planlama Koordinasyon Kurulu Uzmanı, Özel Kalem Müdürü, Müfettiş ve Baş müfettiş görevlerinde bulundu. Şeref Canlı Orman Genel Müdürlüğünde baş müfettiş kadrosu üzerinde kalmak kaydıyla, Merkez Satın alma Komisyon Başkanlığı ve İşçi İşveren İlişkileri Daire Başkanlığı görevlerinde bulunmuştur. Orman Genel Müdürlüğünde Baş müfettiş iken 1994 yılı Nisan ayında Başbuğumuz merhum Alparslan TÜRKEŞ beyefendinin bizzat şahsına Makamlarında tevdi ettikleri sözlü talimatlarıyla Ankara Keçiören Belediye Başkanlığında Teftiş Kurulu Başkanlığı görevinde bulundu. 1996 yılı Ekim ayında görevlendirilmesinin sonunda tekrar Orman Genel Müdürlüğü’ne Baş müfettişlik görevine dönmüştür. Daha sonra Orman Genel Müdürlüğünde Teftiş Kurulu Başkan Yardımcısı ve Teftiş Kurulu Başkanı Vekilliği görevlerinde bulunmuş ve bu görevinden emekli olmuştur. Şeref Canlı 1974 yılında Çalışma Bakanlığında memur iken arkadaşlarıyla Ülkücü Memurlar (ÜLKÜM) Birliğinin kurucuları arasında yer almış ve Ülkücü Memurların Kurucu Genel Başkanlığı’nı yapmıştır. Bilahare üniversiteyi bitirince Ülkücü Maliyeciler Ve İktisatçılar Birliğinin (ÜMİTBİR)'in de kurucuları arasında yer almıştır. Merhum şehit Liderimiz Muhsin YAZICIOĞLU beyefendi ve Merhum Başbuğumuz Alparslan TÜRKEŞ gibi davamızın iki mihenk taşı ile tanışma ve yakın çalışma imkanları olmuştur. Kurucuları arasında olduğu Milli Yol Partisinde Siyasi ve Seçim İşlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapmaktadır. Evli ve 5 çocuk babasıdır.
Dr. Şeref Canlı Kimdir?

Şeref Canlı İlk tahsilini Ankara Çalışkanlar İlkokulunda , Orta okul tahsilini Ankara Yıldırım Beyazit Lisesi Orta Kısmında, Lise tahsilini Ankara Ticaret Lisesinde tamamladı.
Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi (AİTİA) Ekonomi-Maliye bölümünden mezun olup aynı Akademide İdari Bilimler Enstitüsünde Kamu Yönetimi Bölümünde Yüksek Lisans (Master) yaptı.
Ankara Üniversitesi Eğitim Fakültesinden de ikinci üniversite mezunu olmuştur.
Bilahare Gazi Üniversitesinde Kamu Bölümünde Doktora yapmıştır.

Şeref Canlı Master (Yüksek Lisans) sırasında Prof. Dr. Nuri Tortop danışmanlığında Türkiye'de Sendikacılık ve Siyaset konusunda kitap olarak basılmış olan Yüksek Lisans Tez'i mevcuttur. Ayrıca Siyaset ve Sendikacılık konularında çeşitli yazıları mevcuttur. Halen Siyaset ve Sendikacılıkla ilgili çalışmalarına devam etmektedir.

Çalışma hayatına, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında, çeşitli memuriyetlerden sonra İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı, Araştırma Planlama Koordinasyon Kurulu Uzmanı, Özel Kalem Müdürü, Müfettiş ve Baş müfettiş görevlerinde bulundu.
Şeref Canlı Orman Genel Müdürlüğünde baş müfettiş kadrosu üzerinde kalmak kaydıyla, Merkez Satın alma Komisyon Başkanlığı ve İşçi İşveren İlişkileri Daire Başkanlığı görevlerinde bulunmuştur.
Orman Genel Müdürlüğünde Baş müfettiş iken 1994 yılı Nisan ayında Başbuğumuz merhum Alparslan TÜRKEŞ beyefendinin bizzat şahsına Makamlarında tevdi ettikleri sözlü talimatlarıyla Ankara Keçiören Belediye Başkanlığında Teftiş Kurulu Başkanlığı görevinde bulundu. 1996 yılı Ekim ayında görevlendirilmesinin sonunda tekrar Orman Genel Müdürlüğü’ne Baş müfettişlik görevine dönmüştür.
Daha sonra Orman Genel Müdürlüğünde Teftiş Kurulu Başkan Yardımcısı ve Teftiş Kurulu Başkanı Vekilliği görevlerinde bulunmuş ve bu görevinden emekli olmuştur.
Şeref Canlı 1974 yılında Çalışma Bakanlığında memur iken arkadaşlarıyla Ülkücü Memurlar (ÜLKÜM) Birliğinin kurucuları arasında yer almış ve Ülkücü Memurların Kurucu Genel Başkanlığı’nı yapmıştır. Bilahare üniversiteyi bitirince Ülkücü Maliyeciler Ve İktisatçılar Birliğinin (ÜMİTBİR)'in de kurucuları arasında yer almıştır.

Merhum şehit Liderimiz Muhsin YAZICIOĞLU beyefendi ve Merhum Başbuğumuz Alparslan TÜRKEŞ gibi davamızın iki mihenk taşı ile tanışma ve yakın çalışma imkanları olmuştur. Kurucuları arasında olduğu Milli Yol Partisinde Siyasi ve Seçim İşlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapmaktadır. Evli ve 5 çocuk babasıdır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.