,, ,

Afyonkarahisar'da "6. Ulusal Kümes Hayvanları Yarışması" başladı

Gündem 17.01.2023 - 12:29, Güncelleme: 17.01.2023 - 12:29 4600+ kez okundu.
 

Afyonkarahisar'da "6. Ulusal Kümes Hayvanları Yarışması" başladı

Afyonkarahisar'da "6. Ulusal Kümes Hayvanları Yarışması" başladı
Afyonkarahisar 'ın Sandıklı ilçesinde, Türkiye Süs Tavukları ve Bahçe Hayvanları Federasyonu tarafından düzenlenen "6. Ulusal Kümes Hayvanları Yarışması" yapılıyor. Organize Sanayi Sitesi'ndeki bir fabrikada başlayan yarışmada, 1500'e yakın güvercin, kaz, tavuk, horoz ve tavşan cinsi hayvan yer alıyor. Türkiye Süs Tavukları ve Bahçe Hayvanları Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Çetin, gazetecilere, yarışmaların hobi olarak yapıldığını, federasyon çatısının her yıl genişlediğini söyledi. Yurt dışından gelen hakemlerin olduğunu aktaran Çetin,"Amacımız kendi yerli ırklarımızı korumak. Dereceye giren hayvanın gözü, ayak rengi, ayak tırnağı, kanat yapısı gibi özelliklerine bakılıyor. Bu organizasyonda aslında Avrupa ile yarışıyoruz."dedi. Sandıklı Süs Tavukları Yetiştiricileri Dernek Başkanı Ali Keskin de organizasyona ev sahipliği yapmaktan gurur duyduklarını ifade etti. Puanlama sonucunda yarın, ödül töreni düzenlenecek.
Afyonkarahisar'da "6. Ulusal Kümes Hayvanları Yarışması" başladı

Afyonkarahisar 'ın Sandıklı ilçesinde, Türkiye Süs Tavukları ve Bahçe Hayvanları Federasyonu tarafından düzenlenen "6. Ulusal Kümes Hayvanları Yarışması" yapılıyor.

Organize Sanayi Sitesi'ndeki bir fabrikada başlayan yarışmada, 1500'e yakın güvercin, kaz, tavuk, horoz ve tavşan cinsi hayvan yer alıyor.

Türkiye Süs Tavukları ve Bahçe Hayvanları Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Çetin, gazetecilere, yarışmaların hobi olarak yapıldığını, federasyon çatısının her yıl genişlediğini söyledi.

Yurt dışından gelen hakemlerin olduğunu aktaran Çetin,"Amacımız kendi yerli ırklarımızı korumak. Dereceye giren hayvanın gözü, ayak rengi, ayak tırnağı, kanat yapısı gibi özelliklerine bakılıyor. Bu organizasyonda aslında Avrupa ile yarışıyoruz."dedi.

Sandıklı Süs Tavukları Yetiştiricileri Dernek Başkanı Ali Keskin de organizasyona ev sahipliği yapmaktan gurur duyduklarını ifade etti.

Puanlama sonucunda yarın, ödül töreni düzenlenecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.