,, ,

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Çeşme’deki Aya Yorgi koyunun sit alanını imara tepki.

Gündem 27.03.2022 - 11:43, Güncelleme: 27.03.2022 - 11:43 3975+ kez okundu.
 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Çeşme’deki Aya Yorgi koyunun sit alanını imara tepki.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Çeşme’deki Aya Yorgi koyunun sit alanını imara tepki.
  CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Çeşme’deki Aya Yorgi koyunun etrafında bulunan sit alanını imara açan Cumhurbaşkanı Kararnamesi’ne tepki gösterdi. Öztunç, “Erdoğan artık bu işi haritacılık oyununa çevirdi, elindeki kalem ve cetvelle haritayı keyfine göre çiziyor. Çizdiği bölgede zeytinlik mi varmış, sit alanı mı varmış? Hiçbiri umurunda değil” dedi.  CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Çeşme’deki Aya Yorgi koyunun etrafında bulunan sit alanını imara açan Cumhurbaşkanı Kararnamesi’ne yaptığı yazılı açıklama ile tepki gösterdi. Kararnamenin yargıya taşınacağını bildiren Öztunç, şu konuşmayı yaptı:  “Kararname çevre, doğal, tarihi ve kültürel değerlerimiz için büyük bir saldırıdır. Bu alanları betona bulayacaklar. Ancak, bu kararname aynı zamanda bir demokrasi sorunudur. Merkezden, yerel yönetimlerin, sivil toplum örgütlerin, yurttaşların fikrini almadan, yerel yönetim kuruluşlarının yetkisini çiğneyerek ben yaptım oldum mantığıyla alınmış bir karardır. Erdoğan ile Bakanları, çevrenin başına atanmış kayyum gibiler.  AK Parti’nin sisteminde Cumhurbaşkanı ve atanmış bakanları; ‘koruma bölgesi, gelişme bölgesi, alan başkanlığı’ gibi kavramlar türetip ‘ranta uygun gördükleri alanlarının’ yönetimlerini ele geçiriyorlar. Binlerce yıllık kültürel varlıkların bulunduğu bir alanda, 2 katlı villa yapabilmenin hiçbir izahı yoktur. Erdoğan artık bu işi haritacılık oyununa çevirdi, elindeki kalem ve cetvelle haritayı keyfine göre çiziyor. Çizdiği bölgede zeytinlik mi varmış, sit alanı mı varmış? Hiçbiri umurunda değil.” 
CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Çeşme’deki Aya Yorgi koyunun sit alanını imara tepki.

 
CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Çeşme’deki Aya Yorgi koyunun etrafında bulunan sit alanını imara açan Cumhurbaşkanı Kararnamesi’ne tepki gösterdi. Öztunç, “Erdoğan artık bu işi haritacılık oyununa çevirdi, elindeki kalem ve cetvelle haritayı keyfine göre çiziyor. Çizdiği bölgede zeytinlik mi varmış, sit alanı mı varmış? Hiçbiri umurunda değil” dedi. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Çeşme’deki Aya Yorgi koyunun etrafında bulunan sit alanını imara açan Cumhurbaşkanı Kararnamesi’ne yaptığı yazılı açıklama ile tepki gösterdi. Kararnamenin yargıya taşınacağını bildiren Öztunç, şu konuşmayı yaptı: 

“Kararname çevre, doğal, tarihi ve kültürel değerlerimiz için büyük bir saldırıdır. Bu alanları betona bulayacaklar. Ancak, bu kararname aynı zamanda bir demokrasi sorunudur. Merkezden, yerel yönetimlerin, sivil toplum örgütlerin, yurttaşların fikrini almadan, yerel yönetim kuruluşlarının yetkisini çiğneyerek ben yaptım oldum mantığıyla alınmış bir karardır. Erdoğan ile Bakanları, çevrenin başına atanmış kayyum gibiler. 

AK Parti’nin sisteminde Cumhurbaşkanı ve atanmış bakanları; ‘koruma bölgesi, gelişme bölgesi, alan başkanlığı’ gibi kavramlar türetip ‘ranta uygun gördükleri alanlarının’ yönetimlerini ele geçiriyorlar. Binlerce yıllık kültürel varlıkların bulunduğu bir alanda, 2 katlı villa yapabilmenin hiçbir izahı yoktur. Erdoğan artık bu işi haritacılık oyununa çevirdi, elindeki kalem ve cetvelle haritayı keyfine göre çiziyor. Çizdiği bölgede zeytinlik mi varmış, sit alanı mı varmış? Hiçbiri umurunda değil.” 

Ankara HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.