,, ,

Güdül ilçesinde Tiftik keçisi Projesiyle ilgili İstişare toplantısı düzenlendi.

Gündem 02.12.2022 - 17:19, Güncelleme: 02.12.2022 - 17:21 4640+ kez okundu.
 

Güdül ilçesinde Tiftik keçisi Projesiyle ilgili İstişare toplantısı düzenlendi.

Güdül ilçesinde Tiftik keçisi Projesiyle ilgili İstişare toplantısı düzenlendi.
Başkentin Güdül İlçesinde, tiftik keçisinin varlığının ve Tiftik keçisi , yününün daha iyi değerlendirilmesi ve Tiftik keçisi projesiyle ilgili değerlendirme toplantısı düzenlendi Güdül belediyesinin ev sahipliğinde Güdül belediye başkanı Muzaffer Yalçın ’ın ev sahipliğinde Belediye toplantı salonunda düzenlenen değerlendirme toplantısına, Hacı Bayram Veli Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Tekstil Tasarımı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Banu Gürcü , Sanat ve Tasarım Fakültesi, Tekstil Tasarımı Bölümü, Tekstil Tasarımı Anabilim Dalından Prof. Dr. Aysen Soysaldı , Ankara İl Tarım müdürlüğü yetkilisi, Boyalı Mahallesi muhtarı Bahriye Süer , katıldı. Toplantının açılışında konuşan belediye başkanı Muzaffer Yalçın , ilçe genelinde Tiftik keçisinin ürünlerinin değerlendirilmesi adına bir tesis kurulduğunu ve bu anlamda, tiftik keçisinin en fazla bulunduğu mahallelerimizden Boyalı, mahallesinde bunun daha da geliştirilmesinin istediğini söyledi. Hacı bayram veli Üniversitesinden katılan hocalarda, alanlarıyla ilgili olarak bazı konulara açıklık getirirken, Tiftik keçisi üretimin yaygınlaştırılması, sayısının artırılması ve tiftik yününün değerlendirilmesi aşamasında, Belediye- Üniversite ortak bir çalışma yürütmesinin önemini vurgu yaptılar.  Haber: Yaşar Tonbak
Güdül ilçesinde Tiftik keçisi Projesiyle ilgili İstişare toplantısı düzenlendi.

Başkentin Güdül İlçesinde, tiftik keçisinin varlığının ve Tiftik keçisi , yününün daha iyi değerlendirilmesi ve Tiftik keçisi projesiyle ilgili değerlendirme toplantısı düzenlendi

Güdül belediyesinin ev sahipliğinde Güdül belediye başkanı Muzaffer Yalçın ’ın ev sahipliğinde Belediye toplantı salonunda düzenlenen değerlendirme toplantısına, Hacı Bayram Veli Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Tekstil Tasarımı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Banu Gürcü , Sanat ve Tasarım Fakültesi, Tekstil Tasarımı Bölümü, Tekstil Tasarımı Anabilim Dalından Prof. Dr. Aysen Soysaldı , Ankara İl Tarım müdürlüğü yetkilisi, Boyalı Mahallesi muhtarı Bahriye Süer , katıldı.

Toplantının açılışında konuşan belediye başkanı Muzaffer Yalçın , ilçe genelinde Tiftik keçisinin ürünlerinin değerlendirilmesi adına bir tesis kurulduğunu ve bu anlamda, tiftik keçisinin en fazla bulunduğu mahallelerimizden Boyalı, mahallesinde bunun daha da geliştirilmesinin istediğini söyledi.

Hacı bayram veli Üniversitesinden katılan hocalarda, alanlarıyla ilgili olarak bazı konulara açıklık getirirken, Tiftik keçisi üretimin yaygınlaştırılması, sayısının artırılması ve tiftik yününün değerlendirilmesi aşamasında, Belediye- Üniversite ortak bir çalışma yürütmesinin önemini vurgu yaptılar. 

Haber: Yaşar Tonbak

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.