,, ,

Gülseren Budayıcıoğlu Kimdir ?

Kimdir 07.11.2022 - 17:42, Güncelleme: 17.02.2023 - 17:43 5336+ kez okundu.
 

Gülseren Budayıcıoğlu Kimdir ?

Gülseren Budayıcıoğlu Kimdir ?
Gülseren Kavas adı ile de bilinen Gülseren Budayıcıoğlu Türk yazarı sunucu ve psikiyatridir. Ünlü sunucu yazarlık alanında pek çok esere imza atmış olsa da günümüzde en çok sunuculuğu ile popüler olmuştur. Ünlü sanatçının yazdığı kitapları da sün dönemlerde TV ekranlarında dii fil olarak karşımıza çıkıyor. Camdaki, kız, Kırmızı Oda, Doğduğun Ev Kaderindir, Masumlar Apartmanı, İstanbullu Gelin, Yalı Çapkını ve Kral kaybederse gibi eserlerin günümüzün en çok sevilen Türk dizileri arasında yer alıyor.    Gülseren Budayıcıoğlu​ Hayatı   Gülseren Budayıcıoğlu 1947 yılında Ankara’da dünyaya gelmiştir. Otoriter bir annenin ve sevecen bir babanın kızı olan Buğdayıcıoğlu’nun kendinden küçük iki tane kardeşi vardır. Güler yüzü ile tanınan Buğdayıcıoğlu, üç çocuklu ailenin ilk çocuğu olarak dünyaya gelmiştir. Eğitim hayatına Ankara’ da başlayan ünlü sunucu ortaokul ve lise öğrenimini TED Ankara Kolejinde Lisans öğrenimini ise Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesinde tamamlamıştır. Ünlü sunucunun lisans eğitim yılları TRT’nin ilk açıldığı yıllara denk geliyor. Bu dönemde ünlü sunucu TRT televizyonun açmış olduğu spikerlik sınavına girmiş ve sınavı kazanarak 1965 yılında TRT de spikerlik yapmaya başlamıştır. Bununla birlikte ünlü sunucu kariyer hayatı başlamıştır. Ünlü sunucuya okul arkadaşları ve öğretmenleri Miss TRT lakabı takmıştır. Üniversite hayatını 1972 yılında bitiren Gülseren Budayıcıoğlu , doktorluk ile spikerlik arasında seçim yapması için baskı altında kaldı. İki meslek arasında birisi seçmek zorunda bırakıldığı için 1972 yılında spikerlik yapmayı bıraktı. 1972 yılının aralık ayında üniversitede asistanlık yapmaya başlayan ünlü sunucunu asistanlık hayatı çok fazla uzun sürmedi.   Yazarlık Hayatı   Gülseren Budayıcıoğlu yazmış olduğu Bir Psikiyatrının not defterinden ve Madalyonun için adındaki kitapları ile 2004 yılında yazarlık kariyerine adım attı. Ünlü psikiyatrinin bu iki kitabı farklı psikiyatrı sorunlarını ele alıyordu. Hayata Dön adındaki eseri ise üçüncü eseri oldu. Bu eserinde tek bir hikâyeyi tüm detayları ile yazmaya başladı 2019 yılında çıkarttığı dört romanı ise tanık olduğu hayat hikayelerini ve gerçek vakaları ele alıyordu. Çok yakın bir zamanda yeni bir eserinin çıkaracağını hayranları ile paylaşan ünlü yazar, kitabını adını da hayranları ile paylaştı. Yeni eserini Kırmızı Pelen olduğu ifade eden Buğdayıcıoğlu’nun Camdaki Kız adlı eser, günümüzde Kanal D ekranlarında dizi filmi olarak dizi severlerine sunuluyor.  
Gülseren Budayıcıoğlu Kimdir ?

Gülseren Kavas adı ile de bilinen Gülseren Budayıcıoğlu Türk yazarı sunucu ve psikiyatridir. Ünlü sunucu yazarlık alanında pek çok esere imza atmış olsa da günümüzde en çok sunuculuğu ile popüler olmuştur. Ünlü sanatçının yazdığı kitapları da sün dönemlerde TV ekranlarında dii fil olarak karşımıza çıkıyor. Camdaki, kız, Kırmızı Oda, Doğduğun Ev Kaderindir, Masumlar Apartmanı, İstanbullu Gelin, Yalı Çapkını ve Kral kaybederse gibi eserlerin günümüzün en çok sevilen Türk dizileri arasında yer alıyor.

 

 Gülseren Budayıcıoğlu​ Hayatı

 

Gülseren Budayıcıoğlu 1947 yılında Ankara’da dünyaya gelmiştir. Otoriter bir annenin ve sevecen bir babanın kızı olan Buğdayıcıoğlu’nun kendinden küçük iki tane kardeşi vardır. Güler yüzü ile tanınan Buğdayıcıoğlu, üç çocuklu ailenin ilk çocuğu olarak dünyaya gelmiştir. Eğitim hayatına Ankara’ da başlayan ünlü sunucu ortaokul ve lise öğrenimini TED Ankara Kolejinde Lisans öğrenimini ise Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesinde tamamlamıştır. Ünlü sunucunun lisans eğitim yılları TRT’nin ilk açıldığı yıllara denk geliyor. Bu dönemde ünlü sunucu TRT televizyonun açmış olduğu spikerlik sınavına girmiş ve sınavı kazanarak 1965 yılında TRT de spikerlik yapmaya başlamıştır. Bununla birlikte ünlü sunucu kariyer hayatı başlamıştır. Ünlü sunucuya okul arkadaşları ve öğretmenleri Miss TRT lakabı takmıştır. Üniversite hayatını 1972 yılında bitiren Gülseren Budayıcıoğlu , doktorluk ile spikerlik arasında seçim yapması için baskı altında kaldı. İki meslek arasında birisi seçmek zorunda bırakıldığı için 1972 yılında spikerlik yapmayı bıraktı. 1972 yılının aralık ayında üniversitede asistanlık yapmaya başlayan ünlü sunucunu asistanlık hayatı çok fazla uzun sürmedi.

 

Yazarlık Hayatı

 

Gülseren Budayıcıoğlu yazmış olduğu Bir Psikiyatrının not defterinden ve Madalyonun için adındaki kitapları ile 2004 yılında yazarlık kariyerine adım attı. Ünlü psikiyatrinin bu iki kitabı farklı psikiyatrı sorunlarını ele alıyordu. Hayata Dön adındaki eseri ise üçüncü eseri oldu. Bu eserinde tek bir hikâyeyi tüm detayları ile yazmaya başladı 2019 yılında çıkarttığı dört romanı ise tanık olduğu hayat hikayelerini ve gerçek vakaları ele alıyordu. Çok yakın bir zamanda yeni bir eserinin çıkaracağını hayranları ile paylaşan ünlü yazar, kitabını adını da hayranları ile paylaştı. Yeni eserini Kırmızı Pelen olduğu ifade eden Buğdayıcıoğlu’nun Camdaki Kız adlı eser, günümüzde Kanal D ekranlarında dizi filmi olarak dizi severlerine sunuluyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.