,, ,

Bolu'da inşaat kazısında bulunan lahit incelemeye alındı

Gündem 01.11.2022 - 12:46, Güncelleme: 01.11.2022 - 12:46 3315+ kez okundu.
 

Bolu'da inşaat kazısında bulunan lahit incelemeye alındı

Bolu'da inşaat kazısında bulunan lahit incelemeye alındı
Bolu ' da bir inşaatın kazı çalışmasında bulunan Roma dönemine ait olduğu değerlendirilen lahit incelenmeye başlandı. Tepecik Mahallesi 'nde 29 Ekim'de bahçe duvarı için iş makinesiyle kazı çalışması yapılırken bulunarak Müze Müdürlüğüne getirilen lahdin kapağının açılması için çalışma başlatıldı. Polis lahdin bulunduğu alanda güvenlik önlemi aldı. Lahdin kapağının açılmasını görüntülemek isteyen basın mensupları ve vatandaşlar, bölgeden uzaklaştırıldı, lahidin etrafı brandayla kapatıldı. Elektrikli demir testereyle kilitleri kesilen lahdin kapağı, vinç yardımıyla kaldırılarak içerisindeki su kovalarla boşaltıldı. Ekipler tarafından yapılan ilk incelemede, Roma dönemine ait olduğu değerlendirilen lahit te iki kafa tası ve kemiklere rastlandı. İncelemelerin devam ettiği lahitteki bulgulara ilişkin çalışmaların tamamlanmasının ardından paylaşım yapılması bekleniyor.  
Bolu'da inşaat kazısında bulunan lahit incelemeye alındı

Bolu ' da bir inşaatın kazı çalışmasında bulunan Roma dönemine ait olduğu değerlendirilen lahit incelenmeye başlandı.

Tepecik Mahallesi 'nde 29 Ekim'de bahçe duvarı için iş makinesiyle kazı çalışması yapılırken bulunarak Müze Müdürlüğüne getirilen lahdin kapağının açılması için çalışma başlatıldı.

Polis lahdin bulunduğu alanda güvenlik önlemi aldı. Lahdin kapağının açılmasını görüntülemek isteyen basın mensupları ve vatandaşlar, bölgeden uzaklaştırıldı, lahidin etrafı brandayla kapatıldı.

Elektrikli demir testereyle kilitleri kesilen lahdin kapağı, vinç yardımıyla kaldırılarak içerisindeki su kovalarla boşaltıldı.

Ekipler tarafından yapılan ilk incelemede, Roma dönemine ait olduğu değerlendirilen lahit te iki kafa tası ve kemiklere rastlandı.

İncelemelerin devam ettiği lahitteki bulgulara ilişkin çalışmaların tamamlanmasının ardından paylaşım yapılması bekleniyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.