,, ,

Chp’li Erkek: “Cumhuriyetimizi Demokrasiyle Taçlandıracağız”

Siyaset 28.10.2022 - 20:49, Güncelleme: 28.10.2022 - 20:49 4559+ kez okundu.
 

Chp’li Erkek: “Cumhuriyetimizi Demokrasiyle Taçlandıracağız”

Chp’li Erkek: “Cumhuriyetimizi Demokrasiyle Taçlandıracağız”
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 99. yıl dönümü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı. Erkek şunları söyledi: “Bugün Cumhuriyetin kuruluşunun üzerinden tam 99 yıl geçti. Artık Cumhuriyet için bir asırlık çınar diyebiliriz. Geçtiğimiz süreç, Cumhuriyetimizin her türlü siyasi ve ekonomik krizle birlikte olgunlaştığı dönemdir. Ancak en büyük eksiğimiz bir asırlık süreçte Cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandıramamak olmuştur. Bu nedenle 2018 yılında gerçekleştirdiğimiz kurultayımızda oybirliğiyle İkinci Yüzyıla Çağrı Beyannamesi’ni kabul ettik. Ne dedik orada: ‘Cumhuriyetimizi, Mustafa Kemal ve arkadaşları “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir” ilkesinden yola çıkarak kurdu. TBMM’nin açılışının 100. yılına tanıklık eden Cumhuriyet Halk Partisi delegeleri olarak, önümüzdeki en önemli görevin Cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandırmak olduğunun bilincindeyiz. Bunu, Cumhuriyetimizin 100. yılında gerçekleştirme azmi ve kararlılığındayız.’ Biz bunun talimatını ebedi önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ten aldık: ‘Ey yükselen yeni nesil! İstikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz.’ Bizlere emanet olan Cumhuriyetimizi yüceltmek, korumak ve ilelebet yaşatmakla sorumluyuz ve bunun bilincindeyiz.Bu nedenle ilk seçimde iktidara gelecek ve demokratik hukuk devleti temelinde Güçlendirilmiş Parlamenter Sistemi kuracağız.Cumhuriyetimizin 99. yılında, başta değişmez önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Cumhuriyet aydınlığına ışık taşıyan herkesi saygı ve minnetle anıyoruz. Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun!"  Haber : Birol Güngördü    
Chp’li Erkek: “Cumhuriyetimizi Demokrasiyle Taçlandıracağız”

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 99. yıl dönümü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.

Erkek şunları söyledi:

“Bugün Cumhuriyetin kuruluşunun üzerinden tam 99 yıl geçti. Artık Cumhuriyet için bir asırlık çınar diyebiliriz. Geçtiğimiz süreç, Cumhuriyetimizin her türlü siyasi ve ekonomik krizle birlikte olgunlaştığı dönemdir. Ancak en büyük eksiğimiz bir asırlık süreçte Cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandıramamak olmuştur. Bu nedenle 2018 yılında gerçekleştirdiğimiz kurultayımızda oybirliğiyle İkinci Yüzyıla Çağrı Beyannamesi’ni kabul ettik. Ne dedik orada: ‘Cumhuriyetimizi, Mustafa Kemal ve arkadaşları “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir” ilkesinden yola çıkarak kurdu. TBMM’nin açılışının 100. yılına tanıklık eden Cumhuriyet Halk Partisi delegeleri olarak, önümüzdeki en önemli görevin Cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandırmak olduğunun bilincindeyiz. Bunu, Cumhuriyetimizin 100. yılında gerçekleştirme azmi ve kararlılığındayız.’ Biz bunun talimatını ebedi önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ten aldık: ‘Ey yükselen yeni nesil! İstikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz.’ Bizlere emanet olan Cumhuriyetimizi yüceltmek, korumak ve ilelebet yaşatmakla sorumluyuz ve bunun bilincindeyiz.Bu nedenle ilk seçimde iktidara gelecek ve demokratik hukuk devleti temelinde Güçlendirilmiş Parlamenter Sistemi kuracağız.Cumhuriyetimizin 99. yılında, başta değişmez önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Cumhuriyet aydınlığına ışık taşıyan herkesi saygı ve minnetle anıyoruz. Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun!" 

Haber : Birol Güngördü

 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.