,, ,

Ezgi Mola Kimdir

Kimdir 22.10.2022 - 10:15, Güncelleme: 22.10.2022 - 10:17 5567+ kez okundu.
 

Ezgi Mola Kimdir

Ezgi Mola Kimdir
Ezgi Mola Türk dizi ve sinema oyuncusudur. 29 Mart 1983 tarihinde İstanbul’da dünyaya gelmiştir. Oynadığı oyunlar ve aldığı ödüller ile adından bahsettirmiştir. 2000 yılında Akademi İstanbul’da eğitimine başlamıştır. Henüz 18 yaşını doldurmadan yine 2000 yılında Karate Can dizisinde sanat hayatına başlamıştır.   Ezgi Mola Eğitim Hayatı Ezgi mola ilk okul eğitimini Hasan Ali Yücel İlkokulunda tamamlamıştır. Sonrasında sırası ile Turhan ve Mediha Tansel İlkokulu, Kadir Rezan Has Ortaokulu ve Halit Armay Lisesi’ni bitirmiştir. Lise yıllarında oyunculuğa merak salan Mola, Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nde eğitimine devam etmiştir. Burada 4 yıl boyunca eğitim alan sanatçı burayı bölüm birincisi olarak tamamlamıştır.   Oynadığı Sinema ve Televizyon Filmleri: 2000 yılında Karate Can ile başlayan televizyon hayatı birçok filmle devam etmiştir. En çok bilinen filmleri 2002 yılında yayınlanan Unutma Beni, 2004 yılında yayınlanan Sevinçli Haller ve Hızlı adımlar, 2005 yılında yayınlanan Hırsız Polis, 2012 yılında yayınlanan Yalan Dünya ve Kötü Yol, 2013 yılında yayınlanan Arkadaşım Hoş geldin ve 2020 yılında yayınlanan Jet Sosyete ile yine aynı yıl başlayan Masumlar Apartmanı olmuştur. Ezgi Mola Hala Masumlar Apartmanı dizisinde oynamaya devam etmektedir. Bunlar dışında da birçok televizyon dizisinde yer alan oyuncu Sinema tarafında da birçok işe imza atmıştır. İlk olarak 2005 Yılında Organize İşler ile sinemaya giren oyuncu son olarak 2019 yılında Organize İşler Sazan Sarmalı adlı filmde oynamıştır. Yine bunlar dışında birçok sinema filminde de yer almıştır.   Tiyatro Kariyeri Ezgi Mola Sanatçı dizi ve filmlerin yanında tiyatro oyunları ile de tanınmaktadır. Çürük Elma, Adalet Pantolonun Kemeridir, Yalancı, Karmakarışık, Salak oğlum, Artiz Mektebi, Sizinkiler, Hisseli Harikalar Kumpanyası, Vur / Yağmala / Yeniden, 10 11 12 ve Alice Müzikali adlı oyunlarda oynamıştır.  
Ezgi Mola Kimdir

Ezgi Mola Türk dizi ve sinema oyuncusudur. 29 Mart 1983 tarihinde İstanbul’da dünyaya gelmiştir. Oynadığı oyunlar ve aldığı ödüller ile adından bahsettirmiştir. 2000 yılında Akademi İstanbul’da eğitimine başlamıştır. Henüz 18 yaşını doldurmadan yine 2000 yılında Karate Can dizisinde sanat hayatına başlamıştır.

 

Ezgi Mola Eğitim Hayatı

Ezgi mola ilk okul eğitimini Hasan Ali Yücel İlkokulunda tamamlamıştır. Sonrasında sırası ile Turhan ve Mediha Tansel İlkokulu, Kadir Rezan Has Ortaokulu ve Halit Armay Lisesi’ni bitirmiştir. Lise yıllarında oyunculuğa merak salan Mola, Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nde eğitimine devam etmiştir. Burada 4 yıl boyunca eğitim alan sanatçı burayı bölüm birincisi olarak tamamlamıştır.

 

Oynadığı Sinema ve Televizyon Filmleri:

2000 yılında Karate Can ile başlayan televizyon hayatı birçok filmle devam etmiştir. En çok bilinen filmleri 2002 yılında yayınlanan Unutma Beni, 2004 yılında yayınlanan Sevinçli Haller ve Hızlı adımlar, 2005 yılında yayınlanan Hırsız Polis, 2012 yılında yayınlanan Yalan Dünya ve Kötü Yol, 2013 yılında yayınlanan Arkadaşım Hoş geldin ve 2020 yılında yayınlanan Jet Sosyete ile yine aynı yıl başlayan Masumlar Apartmanı olmuştur. Ezgi Mola Hala Masumlar Apartmanı dizisinde oynamaya devam etmektedir. Bunlar dışında da birçok televizyon dizisinde yer alan oyuncu Sinema tarafında da birçok işe imza atmıştır. İlk olarak 2005 Yılında Organize İşler ile sinemaya giren oyuncu son olarak 2019 yılında Organize İşler Sazan Sarmalı adlı filmde oynamıştır. Yine bunlar dışında birçok sinema filminde de yer almıştır.

 

Tiyatro Kariyeri

Ezgi Mola Sanatçı dizi ve filmlerin yanında tiyatro oyunları ile de tanınmaktadır. Çürük Elma, Adalet Pantolonun Kemeridir, Yalancı, Karmakarışık, Salak oğlum, Artiz Mektebi, Sizinkiler, Hisseli Harikalar Kumpanyası, Vur / Yağmala / Yeniden, 10 11 12 ve Alice Müzikali adlı oyunlarda oynamıştır.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.