,, ,

Bükreş Antlaşması

Genel Kültür 27.07.2023 - 16:20, Güncelleme: 27.07.2023 - 16:24 5391+ kez okundu.
 

Bükreş Antlaşması

Bükreş Antlaşması
Bükreş Antlaşması , 1812 yılında Osmanlı İmparatorluğu ile Rusya İmparatorluğu arasında imzalanan bir barış antlaşmasıdır. Antlaşma, 1806-1812 Osmanlı-Rus Savaşı'nı sona erdirmiştir. Antlaşmanın maddeleri şunlardır: Osmanlı İmparatorluğu , Rusya'ya Dobruca'yı (bugün Romanya'nın güneydoğusunda yer alan bölge) verir. Osmanlı İmparatorluğu , Rusya'ya 20 milyon frank tazminat öder. Osmanlı İmparatorluğu , Rusya'ya serbest ticaret hakkı verir. Osmanlı İmparatorluğu , Rusya'ya Karadeniz'de serbest geçiş hakkı verir. Antlaşmanın sonuçları şunlardır: Osmanlı İmparatorluğu , toprak kaybetti. Osmanlı İmparatorluğu , ekonomik olarak zayıfladı. Osmanlı İmparatorluğu , askeri olarak zayıfladı. Osmanlı İmparatorluğu 'nun Balkanlardaki hakimiyeti zayıfladı. Rusya, Balkanlarda güçlendi. Rusya, Karadeniz'de güçlendi. Bükreş Antlaşması , Osmanlı İmparatorluğu 'nun gerilemesinin başlangıcı olarak kabul edilir.
Bükreş Antlaşması

Bükreş Antlaşması , 1812 yılında Osmanlı İmparatorluğu ile Rusya İmparatorluğu arasında imzalanan bir barış antlaşmasıdır. Antlaşma, 1806-1812 Osmanlı-Rus Savaşı'nı sona erdirmiştir.

Antlaşmanın maddeleri şunlardır:

Antlaşmanın sonuçları şunlardır:

Bükreş Antlaşması , Osmanlı İmparatorluğu 'nun gerilemesinin başlangıcı olarak kabul edilir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.