,, ,

Ankara’nın Antik Mekanları / Roma Tiyatrosu

Genel Kültür 12.05.2022 - 15:37, Güncelleme: 12.05.2022 - 15:37 8745+ kez okundu.
 

Ankara’nın Antik Mekanları / Roma Tiyatrosu

Ankara’nın Antik Mekanları / Roma Tiyatrosu
Ankara Kalesi’nin eteklerinde, Anadolu Medeniyetleri Müzesi’nin hemen altında yer almaktadır. Ankara’da günümüze ulaşan tek antik tiyatrodur. 1982 yılında bir inşaatın temel kazısı sırasında bulunmuştur. Ankara Roma Tiyatrosu’nun boyutları 50x43,5 metre olarak ölçülmüştür. Tiyatro’nun kazı çalışmalarını Ankara Üniversitesi ve Anadolu Medeniyetleri Müzesi Müdürlüğü ortak olarak yapmıştır. Tiyatronun M.S. 1. Yüzyılda yapıldığı tahmin edilmektedir. Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyon çalışmaları 2022 yılında başlatılmıştır.
Ankara’nın Antik Mekanları / Roma Tiyatrosu

Ankara Kalesi’nin eteklerinde, Anadolu Medeniyetleri Müzesi’nin hemen altında yer almaktadır. Ankara’da günümüze ulaşan tek antik tiyatrodur.

1982 yılında bir inşaatın temel kazısı sırasında bulunmuştur. Ankara Roma Tiyatrosu’nun boyutları 50x43,5 metre olarak ölçülmüştür.

Tiyatro’nun kazı çalışmalarını Ankara Üniversitesi ve Anadolu Medeniyetleri Müzesi Müdürlüğü ortak olarak yapmıştır. Tiyatronun M.S. 1. Yüzyılda yapıldığı tahmin edilmektedir.

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyon çalışmaları 2022 yılında başlatılmıştır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.