,, ,
Zeynep Aşcı
Köşe Yazarı
Zeynep Aşcı
 

Kaçacak Yerim Yok

Marmara bölgesini bekleyen muhtemel yıkıcı deprem ve İstanbul ve çevresinin nüfusunun yoğunluğu göz önüne alındığında ve insanların sokağa çıktıklarında bile kaçacak yerlerinin olamayacağı gerçeğini daha ne kadar görmezden gelebiliriz? İstanbul, İzmit körfezi ve çevresi, sanayi, ticaret ve turizm sektörünün vazgeçilmez bölgesi olduğundan bunun dışındaki sektörleri farklı bölgelere kaydırmamız mümkün mü? Örneğin, Sinema-Tv- Dizi sektörünü ile ilgili. Sinema filmleri ülkemizin çeşitli yerlerinde de çekiliyor. Sinema ve/veya diziler için Hollywod’da olduğu gibi Marmara bölgesi dışına büyük bir alana film stüdyoları yapılabilir mi? İstanbul ve çevresinde yaşamak zorunda kalan emekli aileler, imkân verilse daha sakin şehirlere, ilçelere veya beldelere gitmek isterler mi? Bu konuda bir çalışma yapılabilir mi? İsteğe bağlı olmak şartı ile sahip oldukları mülklerin değerinin karşılığında gidecekleri yerdeki mülkle değiş tokuş, satma-alma vb değişim ile daha huzurlu, güvenli ve yeşil bir doğada yaşamak isterler mi? Genellikle gençken bu tarz planların çok yapıldığı ama yaş kemale erince çeşitli sebeplerden yapılamayan ve belki nereye nasıl gidileceği yerleşeceği konusunda bir fikri olmayan ama böyle bir çalışma devlet tarafından yapılırsa memnun olabilecek aileler olabilir. Tamamen isteğe bağlı olması gerektiğinin tekrar altını çizmek istiyorum. Bu şekilde İstanbul ve çevresi nüfus olarak biraz daha rahatlar ve olası yıkıcı depremde daha fazla insanımız kurtulabilir. Ülke yöneticilerinin, Film sektörünün ve taşınması mümkün olan diğer çalışma sektörlerinin bu konuyu önemle değerlendirmeye almalarını dilerim. Sevgiler Zeynep Aşcı
Ekleme Tarihi: 26 Mart 2023 - Pazar

Kaçacak Yerim Yok

Marmara bölgesini bekleyen muhtemel yıkıcı deprem ve İstanbul ve çevresinin nüfusunun yoğunluğu göz önüne alındığında ve insanların sokağa çıktıklarında bile kaçacak yerlerinin olamayacağı gerçeğini daha ne kadar görmezden gelebiliriz?

İstanbul, İzmit körfezi ve çevresi, sanayi, ticaret ve turizm sektörünün vazgeçilmez bölgesi olduğundan bunun dışındaki sektörleri farklı bölgelere kaydırmamız mümkün mü?

Örneğin, Sinema-Tv- Dizi sektörünü ile ilgili. Sinema filmleri ülkemizin çeşitli yerlerinde de çekiliyor. Sinema ve/veya diziler için Hollywod’da olduğu gibi Marmara bölgesi dışına büyük bir alana film stüdyoları yapılabilir mi?

İstanbul ve çevresinde yaşamak zorunda kalan emekli aileler, imkân verilse daha sakin şehirlere, ilçelere veya beldelere gitmek isterler mi? Bu konuda bir çalışma yapılabilir mi? İsteğe bağlı olmak şartı ile sahip oldukları mülklerin değerinin karşılığında gidecekleri yerdeki mülkle değiş tokuş, satma-alma vb değişim ile daha huzurlu, güvenli ve yeşil bir doğada yaşamak isterler mi?

Genellikle gençken bu tarz planların çok yapıldığı ama yaş kemale erince çeşitli sebeplerden yapılamayan ve belki nereye nasıl gidileceği yerleşeceği konusunda bir fikri olmayan ama böyle bir çalışma devlet tarafından yapılırsa memnun olabilecek aileler olabilir. Tamamen isteğe bağlı olması gerektiğinin tekrar altını çizmek istiyorum.

Bu şekilde İstanbul ve çevresi nüfus olarak biraz daha rahatlar ve olası yıkıcı depremde daha fazla insanımız kurtulabilir.

Ülke yöneticilerinin, Film sektörünün ve taşınması mümkün olan diğer çalışma sektörlerinin bu konuyu önemle değerlendirmeye almalarını dilerim.

Sevgiler

Zeynep Aşcı

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.