,, ,
Murat Sancak
Köşe Yazarı
Murat Sancak
 

Aslolan;

Sonsuzluğun sahibi olan Allah Teâlâ'nın rızasını kazanmaktır. "Nefsini bilen, Allah'ı bilir..." buyruluyor. Bu sözün sırrına erenler için; İnsanların güzel-iyi övgülerde bulunmasıyla,yermesi ve kötülemesi birbirine müsavidir ve hiçbir kıymeti harbiyesi de yoktur. Bu  haldeki  Sırra Sadîklar; zıtlıkların tezahüründeki Hikmet-i İlahiyeleri tefekkür ederek,kemalat ve nice mana derinliğine de ulaşırlar...  Önemli olan ,insanın ; Allah(CC) indindeki değeri,kıymeti ve itibarıdır. Dolayısıyla insan, dosdoğru ihlâsla Allah'a (CC) yönelmeli ve yaşantısını zahiri-batını her bakımdan gücü nispetinde  Allah'ın emir ve yasaklarına uygun bir hale getirmelidir.  Böyle güzel bir ölçü;  İki cihanda saadet ve kurtuluşun da anahtarıdır .. Aksi halde insan ziyandadır.!!! Allah Teâlâ,bizleri sevdiği dostları ve salihlerle karşılaştırsın.Âmin.. Cuma gününün hayır,bereket,feyz ve mağfireti üzerinize olsun. Cuma gününün ; Sağlık ,afiyet, istikamet,birlik,kardeşlik ve güzelliklere vesile olmasını  temenni ediyorum. Hürmetlerimle...
Ekleme Tarihi: 19 Ağustos 2022 - Cuma

Aslolan;

Sonsuzluğun sahibi olan Allah Teâlâ'nın rızasını kazanmaktır.
"Nefsini bilen, Allah'ı bilir..." buyruluyor.

Bu sözün sırrına erenler için;
İnsanların güzel-iyi övgülerde bulunmasıyla,yermesi ve kötülemesi birbirine müsavidir ve hiçbir kıymeti harbiyesi de yoktur.

Bu  haldeki  Sırra Sadîklar;
zıtlıkların tezahüründeki Hikmet-i İlahiyeleri tefekkür ederek,kemalat ve nice mana derinliğine de ulaşırlar... 

Önemli olan ,insanın ;
Allah(CC) indindeki değeri,kıymeti ve itibarıdır.
Dolayısıyla insan, dosdoğru ihlâsla Allah'a (CC) yönelmeli ve yaşantısını zahiri-batını her bakımdan gücü nispetinde  Allah'ın emir ve yasaklarına uygun bir hale getirmelidir.

 Böyle güzel bir ölçü;
 İki cihanda saadet ve kurtuluşun da anahtarıdır ..
Aksi halde insan ziyandadır.!!!

Allah Teâlâ,bizleri sevdiği dostları ve salihlerle
karşılaştırsın.Âmin..

Cuma gününün hayır,bereket,feyz ve
mağfireti üzerinize olsun.
Cuma gününün ;
Sağlık ,afiyet, istikamet,birlik,kardeşlik ve güzelliklere vesile olmasını  temenni ediyorum.
Hürmetlerimle...

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.