,, ,

Yapı Kredi Kimin?

İş Dünyası 04.01.2024 - 15:29, Güncelleme: 04.01.2024 - 15:31 15888+ kez okundu.
 

Yapı Kredi Kimin?

Yapı Kredi Kimin?
Yapı Kredi Türkiye'nin en büyük özel bankalarından biridir. Bankanın %20,22 oranındaki hissesi Koç Holding A.Ş.'ye ait olup, %40,95 oranındaki hissesi, hisselerinin %100'ü Koç Grubu'na ait olan Koç Finansal Hizmetler'e (KFS) aittir. %38,83 oranındaki pay ise halka açıktır. Bu nedenle, Yapı Kredi'nin sahibi Koç Holding ve Koç Finansal Hizmetler'dir. Koç Holding, Türkiye'nin en büyük holdinglerinden biridir. 1926 yılında Vehbi Koç tarafından kurulan holding, otomotiv, perakende, enerji, finans, sanayi ve turizm gibi çeşitli sektörlerde faaliyet göstermektedir. Koç Finansal Hizmetler, Koç Holding'in finansal hizmetler alanındaki iştirakidir. 2001 yılında kurulan şirket, Yapı Kredi 'nin yanı sıra Koç Topluluğu'nun diğer finansal kuruluşlarını da bünyesinde bulundurmaktadır. Yapı Kredi 1944 yılında Türkiye'nin ilk perakende bankacılık odaklı özel bankası olarak kurulmuştur. Banka, kuruluşundan itibaren hızlı bir büyüme göstermiştir. 2022 yılı itibarıyla Yapı Kredi'nin toplam aktif büyüklüğü 370 milyar TL, toplam mevduatı 270 milyar TL ve toplam kredisi 200 milyar TL'dir. Yapı Kredi Türkiye'nin 81 ilinde 640'a yakın şubesi ve 2.000'den fazla ATM'si ile hizmet vermektedir. Banka, bireysel, kurumsal ve KOBİ müşterilerine yönelik çeşitli bankacılık ürünleri ve hizmetleri sunmaktadır.
Yapı Kredi Kimin?

Yapı Kredi Türkiye'nin en büyük özel bankalarından biridir. Bankanın %20,22 oranındaki hissesi Koç Holding A.Ş.'ye ait olup, %40,95 oranındaki hissesi, hisselerinin %100'ü Koç Grubu'na ait olan Koç Finansal Hizmetler'e (KFS) aittir. %38,83 oranındaki pay ise halka açıktır.

Bu nedenle, Yapı Kredi'nin sahibi Koç Holding ve Koç Finansal Hizmetler'dir.

Koç Holding, Türkiye'nin en büyük holdinglerinden biridir. 1926 yılında Vehbi Koç tarafından kurulan holding, otomotiv, perakende, enerji, finans, sanayi ve turizm gibi çeşitli sektörlerde faaliyet göstermektedir.

Koç Finansal Hizmetler, Koç Holding'in finansal hizmetler alanındaki iştirakidir. 2001 yılında kurulan şirket, Yapı Kredi 'nin yanı sıra Koç Topluluğu'nun diğer finansal kuruluşlarını da bünyesinde bulundurmaktadır.

Yapı Kredi 1944 yılında Türkiye'nin ilk perakende bankacılık odaklı özel bankası olarak kurulmuştur. Banka, kuruluşundan itibaren hızlı bir büyüme göstermiştir. 2022 yılı itibarıyla Yapı Kredi'nin toplam aktif büyüklüğü 370 milyar TL, toplam mevduatı 270 milyar TL ve toplam kredisi 200 milyar TL'dir.

Yapı Kredi Türkiye'nin 81 ilinde 640'a yakın şubesi ve 2.000'den fazla ATM'si ile hizmet vermektedir. Banka, bireysel, kurumsal ve KOBİ müşterilerine yönelik çeşitli bankacılık ürünleri ve hizmetleri sunmaktadır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.