,, ,

Windows oyun modu nasıl açılır? Windows oyun modu açılmalı mı?

Bilim-Teknoloji 28.07.2023 - 16:08, Güncelleme: 28.07.2023 - 16:10 7331+ kez okundu.
 

Windows oyun modu nasıl açılır? Windows oyun modu açılmalı mı?

Windows oyun modu nasıl açılır? Windows oyun modu açılmalı mı?
Windows oyun modu , Windows 10 'da bulunan bir özelliktir. Bu özellik, oyun performansını iyileştirmek için tasarlanmıştır. Oyun modu , oyun oynarken arka planda çalışan uygulamaları ve hizmetleri sınırlayarak CPU ve GPU kaynaklarını oyuna ayırır. Windows oyun modunu açmak için, aşağıdaki adımları izleyin: Başlat menüsünü açın. "Ayarlar"ı seçin. "Oyunlar"ı seçin. "Oyun modu"nu seçin. "Oyun modunu aç" seçeneğinin yanındaki anahtarı açın. Windows oyun modunu kapatmak için, yukarıdaki adımları tekrarlayın ve "Oyun modunu aç" seçeneğinin yanındaki anahtarı kapatın. Windows oyun modunun sizin için uygun olup olmadığı, oyun oynadığınız bilgisayarın donanımına ve oyunların gereksinimlerine bağlıdır. Oyun modu , eski bir bilgisayarda veya düşük donanıma sahip bir oyunda performansı artırmak için çok faydalı olmayabilir. Ancak, yeni bir bilgisayarda veya yüksek donanıma sahip bir oyunda performansı önemli ölçüde artırabilir. Windows oyun modunu denemek ve sizin için uygun olup olmadığını görmek isteyebilirsiniz.
Windows oyun modu nasıl açılır? Windows oyun modu açılmalı mı?

Windows oyun modu , Windows 10 'da bulunan bir özelliktir. Bu özellik, oyun performansını iyileştirmek için tasarlanmıştır. Oyun modu , oyun oynarken arka planda çalışan uygulamaları ve hizmetleri sınırlayarak CPU ve GPU kaynaklarını oyuna ayırır.

Windows oyun modunu açmak için, aşağıdaki adımları izleyin:

  1. Başlat menüsünü açın.
  2. "Ayarlar"ı seçin.
  3. "Oyunlar"ı seçin.
  4. "Oyun modu"nu seçin.
  5. "Oyun modunu aç" seçeneğinin yanındaki anahtarı açın.

Windows oyun modunu kapatmak için, yukarıdaki adımları tekrarlayın ve "Oyun modunu aç" seçeneğinin yanındaki anahtarı kapatın.

Windows oyun modunun sizin için uygun olup olmadığı, oyun oynadığınız bilgisayarın donanımına ve oyunların gereksinimlerine bağlıdır. Oyun modu , eski bir bilgisayarda veya düşük donanıma sahip bir oyunda performansı artırmak için çok faydalı olmayabilir. Ancak, yeni bir bilgisayarda veya yüksek donanıma sahip bir oyunda performansı önemli ölçüde artırabilir.

Windows oyun modunu denemek ve sizin için uygun olup olmadığını görmek isteyebilirsiniz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.