,, ,

Üniversite Kayıt Dondurma Şartları Nelerdir? İşlemler Nasıl Yapılır?

Eğitim 18.12.2023 - 10:51, Güncelleme: 18.12.2023 - 10:51 10563+ kez okundu.
 

Üniversite Kayıt Dondurma Şartları Nelerdir? İşlemler Nasıl Yapılır?

Üniversite Kayıt Dondurma Şartları Nelerdir? İşlemler Nasıl Yapılır?
Üniversite kayıt dondurma , öğrencinin bir veya birkaç yarıyıl süre ile eğitimine ara vermesidir. Kayıt dondurma, öğrencinin talebi üzerine, üniversite yönetim kurulu tarafından karara bağlanır. Kayıt dondurma şartları şunlardır: Öğrencinin, kayıt dondurma talebinin geçerli bir gerekçeye dayanması gerekir. Öğrencinin, kayıt dondurma süresi boyunca öğrencilik hakkını kaybetmemesi gerekir. Kayıt dondurma için geçerli gerekçeler şunlardır: Askerlik Sağlık sorunları Ailevi sorunlar Zorunlu staj Yurtdışı eğitim Öğrenci değişim programı İşe başlama Kayıt dondurma işlemleri şu şekilde yapılır: Öğrenci, kayıt dondurma talebini belirten bir dilekçe yazar. Dilekçeye, kayıt dondurma talebini destekleyen belgeleri ekler. Dilekçeyi, üniversitenin öğrenci işleri daire başkanlığına veya ilgili birime teslim eder. Kayıt dondurma süresi, öğrencinin talebine göre, bir yarıyıl veya daha fazla olabilir. Kayıt dondurma süresi, öğrencinin öğrencilik süresinden sayılmaz. Kayıt dondurma ücreti, her üniversite tarafından ayrı ayrı belirlenir. Kayıt dondurulan süre sonunda öğrenci, eğitime devam etmek isterse, kayıt dondurma süresinin sona erdiği tarihten itibaren en geç 15 gün içinde, üniversiteye yazılı olarak başvurarak kaydını yenilemelidir.
Üniversite Kayıt Dondurma Şartları Nelerdir? İşlemler Nasıl Yapılır?

Üniversite kayıt dondurma , öğrencinin bir veya birkaç yarıyıl süre ile eğitimine ara vermesidir. Kayıt dondurma, öğrencinin talebi üzerine, üniversite yönetim kurulu tarafından karara bağlanır.

Kayıt dondurma şartları şunlardır:

  • Öğrencinin, kayıt dondurma talebinin geçerli bir gerekçeye dayanması gerekir.
  • Öğrencinin, kayıt dondurma süresi boyunca öğrencilik hakkını kaybetmemesi gerekir.

Kayıt dondurma için geçerli gerekçeler şunlardır:

  • Askerlik
  • Sağlık sorunları
  • Ailevi sorunlar
  • Zorunlu staj
  • Yurtdışı eğitim
  • Öğrenci değişim programı
  • İşe başlama

Kayıt dondurma işlemleri şu şekilde yapılır:

  1. Öğrenci, kayıt dondurma talebini belirten bir dilekçe yazar.
  2. Dilekçeye, kayıt dondurma talebini destekleyen belgeleri ekler.
  3. Dilekçeyi, üniversitenin öğrenci işleri daire başkanlığına veya ilgili birime teslim eder.

Kayıt dondurma süresi, öğrencinin talebine göre, bir yarıyıl veya daha fazla olabilir. Kayıt dondurma süresi, öğrencinin öğrencilik süresinden sayılmaz.

Kayıt dondurma ücreti, her üniversite tarafından ayrı ayrı belirlenir.

Kayıt dondurulan süre sonunda öğrenci, eğitime devam etmek isterse, kayıt dondurma süresinin sona erdiği tarihten itibaren en geç 15 gün içinde, üniversiteye yazılı olarak başvurarak kaydını yenilemelidir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.