,, ,

Tuncay Özilhan Kimdir?

Kimdir 27.09.2023 - 15:14, Güncelleme: 27.09.2023 - 15:14 4411+ kez okundu.
 

Tuncay Özilhan Kimdir?

Tuncay Özilhan Kimdir, Kaç Yaşında? Tuncay Özilhan Hayatı ve Biyografisi
Tuncay Özilhan 9 Temmuz 1947 tarihinde Kayseri'de doğdu. İzzet Özilhan ve Türkan Özilhan'ın oğlu olan Tuncay Özilhan Anadolu Grubu 'nun kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı'dır. Eğitimi Tuncay Özilhan ilkokul eğitimini Saint Joseph Fransız Lisesi'nde tamamladı. Lise eğitimini ise 1965 yılında İstanbul Saint Joseph Lisesi'nden mezun olarak tamamladı. Üniversite eğitimini ise 1969 yılında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nden mezun olarak tamamladı. İş Hayatı Tuncay Özilhan iş hayatına 1977 yılında babası İzzet Özilhan'ın kurduğu Anadolu Grubu'nun bir firması olan Erciyas Biracılık Genel Müdürlüğü ile başladı. Anadolu Endüstri Holding Bira Grubu Koordinatörlüğü, Anadolu Endüstri Holding Genel Koordinatörlüğü, 1984 yılından itibaren de Anadolu Grubu İcra Kurulu Başkanlığı görevleri yaptı. 1997 yılında Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanlığı'na seçilen Tuncay Özilhan bu görevi 2007 yılına kadar sürdürdü. 2007 yılından beri ise Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdürmektedir. Ödüller Tuncay Özilhan iş hayatındaki başarılarından dolayı birçok ödüle layık görüldü. Bunlardan bazıları şunlardır: 1997 - Yılın İş Adamı (TÜSİAD) 2001 - İş Dünyası Lideri (Global CEO Survey) 2005 - Yılın CEO'su (CEO Magazine) 2010 - Yaşam Boyu Başarı Ödülü (Yönetim Kurulunda Kadın Derneği) 2013 - Yılın İş Adamı (Ekonomist Dergisi) Özel Hayatı Tuncay Özilhan evli ve üç çocuk babasıdır.
Tuncay Özilhan Kimdir, Kaç Yaşında? Tuncay Özilhan Hayatı ve Biyografisi

Tuncay Özilhan 9 Temmuz 1947 tarihinde Kayseri'de doğdu. İzzet Özilhan ve Türkan Özilhan'ın oğlu olan Tuncay Özilhan Anadolu Grubu 'nun kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı'dır.

Eğitimi

Tuncay Özilhan ilkokul eğitimini Saint Joseph Fransız Lisesi'nde tamamladı. Lise eğitimini ise 1965 yılında İstanbul Saint Joseph Lisesi'nden mezun olarak tamamladı. Üniversite eğitimini ise 1969 yılında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nden mezun olarak tamamladı.

İş Hayatı

Tuncay Özilhan iş hayatına 1977 yılında babası İzzet Özilhan'ın kurduğu Anadolu Grubu'nun bir firması olan Erciyas Biracılık Genel Müdürlüğü ile başladı. Anadolu Endüstri Holding Bira Grubu Koordinatörlüğü, Anadolu Endüstri Holding Genel Koordinatörlüğü, 1984 yılından itibaren de Anadolu Grubu İcra Kurulu Başkanlığı görevleri yaptı.

1997 yılında Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanlığı'na seçilen Tuncay Özilhan bu görevi 2007 yılına kadar sürdürdü. 2007 yılından beri ise Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdürmektedir.

Ödüller

Tuncay Özilhan iş hayatındaki başarılarından dolayı birçok ödüle layık görüldü. Bunlardan bazıları şunlardır:

  • 1997 - Yılın İş Adamı (TÜSİAD)
  • 2001 - İş Dünyası Lideri (Global CEO Survey)
  • 2005 - Yılın CEO'su (CEO Magazine)
  • 2010 - Yaşam Boyu Başarı Ödülü (Yönetim Kurulunda Kadın Derneği)
  • 2013 - Yılın İş Adamı (Ekonomist Dergisi)

Özel Hayatı

Tuncay Özilhan evli ve üç çocuk babasıdır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.