,, ,

Systane Göz Damlası Ne İşe Yarar? Systane Göz Damlası Ne Kadar Süre Kullanılır?

Sağlık 15.04.2024 - 11:17, Güncelleme: 15.04.2024 - 11:17 5612 kez okundu.
 

Systane Göz Damlası Ne İşe Yarar? Systane Göz Damlası Ne Kadar Süre Kullanılır?

Systane, göz kuruluğunu hafifleten bir suni gözyaşıdır. Gözlerinizi nemli tutar ve tahrişi azaltır.
Systane göz damlası , gözyaşı eksikliği veya gözyaşının yapısında bozukluk nedeniyle göz kuruluğu yaşayan kişiler için kullanılan bir suni gözyaşıdır. Gözlerinizi nemli tutarak ve tahrişi hafifleterek kuru göz semptomlarını rahatlatmaya yardımcı olur. Systane göz damlasının içeriğinde: Hyaluronik asit: Doğal gözyaşında da bulunan ve nemi tutmaya yardımcı olan bir maddedir. Polietilen glikol: Gözlerinizi nemli tutmaya yardımcı olan bir maddedir. Propilen glikol: Gözlerinizi nemli tutmaya yardımcı olan ve tahrişi hafifleten bir maddedir. Systane göz damlası: Kuru göz sendromu: Gözlerin yeterince gözyaşı üretemediği ve tahriş, kaşıntı, batma, bulanık görme gibi semptomların yaşandığı bir durumdur. Bilgisayar kullanımı: Bilgisayar ekranına uzun süre bakmak, göz kuruluğuna neden olabilir. Kontakt lens kullanımı: Kontakt lensler, gözlerin doğal nemini emerek kuruluğa neden olabilir. Alerjiler: Göz alerjileri, gözlerde kuruluk ve tahrişe neden olabilir. Çevresel faktörler: Kuru hava, rüzgar ve duman gibi çevresel faktörler göz kuruluğuna neden olabilir. Systane göz damlası nasıl kullanılır? Ellerinizi iyice yıkayın. Başınızı arkaya yatırın. Göz kapağınızı nazikçe aşağı çekin. Gözünüze 1-2 damla Systane damlatın. Göz kapağınızı kapatın ve ilacı gözünüze yayması için birkaç saniye bekleyin. Gerekirse diğer gözünüze de damlatın. Göz damlası şişesini kapatın. Systane göz damlası ne kadar süre kullanılır? Systane göz damlasını, doktorunuzun önerdiği süre boyunca kullanmanız önemlidir. Semptomlarınız düzelene kadar günde birkaç kez kullanabilirsiniz. Semptomlarınız düzeldikten sonra, doktorunuz kullanım sıklığını azaltabilir veya ilacı kesmeyi önerebilir. Systane göz damlası kullanırken dikkat edilmesi gerekenler: Systane göz damlası sadece gözlerde kullanım içindir. Göz damlası şişesini açtıktan sonra 4 ay içinde kullanın. Göz damlası şişesini doğrudan güneş ışığından uzak bir yerde saklayın. Göz damlası şişesini çocukların erişemeyeceği yerlerde saklayın. Göz damlası şişesini başkalarıyla paylaşmayın. Kontakt lens kullanıyorsanız, kontakt lenslerinizi takmadan önce veya çıkardıktan sonra Systane göz damlası kullanın. Systane göz damlası kullandıktan sonra gözlerinizde bulanıklık veya görme problemleri yaşıyorsanız, araç veya makine kullanmadan önce doktorunuza danışın.
Systane, göz kuruluğunu hafifleten bir suni gözyaşıdır. Gözlerinizi nemli tutar ve tahrişi azaltır.

Systane göz damlası , gözyaşı eksikliği veya gözyaşının yapısında bozukluk nedeniyle göz kuruluğu yaşayan kişiler için kullanılan bir suni gözyaşıdır. Gözlerinizi nemli tutarak ve tahrişi hafifleterek kuru göz semptomlarını rahatlatmaya yardımcı olur.

Systane göz damlasının içeriğinde:

  • Hyaluronik asit: Doğal gözyaşında da bulunan ve nemi tutmaya yardımcı olan bir maddedir.
  • Polietilen glikol: Gözlerinizi nemli tutmaya yardımcı olan bir maddedir.
  • Propilen glikol: Gözlerinizi nemli tutmaya yardımcı olan ve tahrişi hafifleten bir maddedir.

Systane göz damlası:

  • Kuru göz sendromu: Gözlerin yeterince gözyaşı üretemediği ve tahriş, kaşıntı, batma, bulanık görme gibi semptomların yaşandığı bir durumdur.
  • Bilgisayar kullanımı: Bilgisayar ekranına uzun süre bakmak, göz kuruluğuna neden olabilir.
  • Kontakt lens kullanımı: Kontakt lensler, gözlerin doğal nemini emerek kuruluğa neden olabilir.
  • Alerjiler: Göz alerjileri, gözlerde kuruluk ve tahrişe neden olabilir.
  • Çevresel faktörler: Kuru hava, rüzgar ve duman gibi çevresel faktörler göz kuruluğuna neden olabilir.

Systane göz damlası nasıl kullanılır?

  • Ellerinizi iyice yıkayın.
  • Başınızı arkaya yatırın.
  • Göz kapağınızı nazikçe aşağı çekin.
  • Gözünüze 1-2 damla Systane damlatın.
  • Göz kapağınızı kapatın ve ilacı gözünüze yayması için birkaç saniye bekleyin.
  • Gerekirse diğer gözünüze de damlatın.
  • Göz damlası şişesini kapatın.

Systane göz damlası ne kadar süre kullanılır?

Systane göz damlasını, doktorunuzun önerdiği süre boyunca kullanmanız önemlidir. Semptomlarınız düzelene kadar günde birkaç kez kullanabilirsiniz. Semptomlarınız düzeldikten sonra, doktorunuz kullanım sıklığını azaltabilir veya ilacı kesmeyi önerebilir.

Systane göz damlası kullanırken dikkat edilmesi gerekenler:

  • Systane göz damlası sadece gözlerde kullanım içindir.
  • Göz damlası şişesini açtıktan sonra 4 ay içinde kullanın.
  • Göz damlası şişesini doğrudan güneş ışığından uzak bir yerde saklayın.
  • Göz damlası şişesini çocukların erişemeyeceği yerlerde saklayın.
  • Göz damlası şişesini başkalarıyla paylaşmayın.
  • Kontakt lens kullanıyorsanız, kontakt lenslerinizi takmadan önce veya çıkardıktan sonra Systane göz damlası kullanın.
  • Systane göz damlası kullandıktan sonra gözlerinizde bulanıklık veya görme problemleri yaşıyorsanız, araç veya makine kullanmadan önce doktorunuza danışın.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.