,, ,

Stiderm Jel Ne İçin Kullanılır? Stiderm Jel Günde Kaç Kez Kullanılır?

Sağlık 20.11.2023 - 14:02, Güncelleme: 20.11.2023 - 14:02 8298+ kez okundu.
 

Stiderm Jel Ne İçin Kullanılır? Stiderm Jel Günde Kaç Kez Kullanılır?

Stiderm Jel Ne İçin Kullanılır? Stiderm Jel Günde Kaç Kez Kullanılır?
Stiderm jel , cilt üzerinde lokal olarak antialerjik, antiinflamatuvar, antipruritik (kaşıntıyı giderici) ve anestezik etki gösteren bir ilaçtır. Stiderm jel, aşağıdaki durumlarda kullanılır: Güneş yanıkları Böcek sokmaları Ürtiker (kurdeşen) Kaşıntı Birinci derece (hafif) yanıklar Stiderm jel günde 3-4 kez, lezyonlu bölgeye ince bir tabaka halinde uygulanır. Uygulamadan sonra ellerinizi iyice yıkayın. Stiderm jelin kullanım süresi, ilacın kullanıldığı durumun şiddetine ve iyileşme sürecine göre değişir. Genellikle, ilacın etkisini göstermesi için birkaç gün gerekir. Stiderm jel 2 yaşın altındaki çocuklarda, hekim onayı olmaksızın kullanılmamalıdır. Stiderm jelin olası yan etkileri şunlardır: Yanma Batma Kaşıntı Kızarıklık Alerjik reaksiyonlar Bu yan etkiler genellikle hafiftir ve tedavinin kesilmesiyle ortadan kalkar. Ancak, yan etkilerin şiddetli veya uzun süreli olması durumunda, doktorunuza başvurunuz. Stiderm jel aşağıdaki durumlarda kullanılmamalıdır: İlacın bileşenlerine karşı alerjisi olan kişilerde İltihaplı deri hastalıkları ile enfekte yaralar, iltihaplı deri enfeksiyonları ve bulaşıcı hastalıklarda Hamilelikte ve emzirirken Stiderm jel diğer ilaçlarla birlikte kullanıldığında, ilaçların etkileşime girip girmediğini doktorunuza danışınız
Stiderm Jel Ne İçin Kullanılır? Stiderm Jel Günde Kaç Kez Kullanılır?

Stiderm jel , cilt üzerinde lokal olarak antialerjik, antiinflamatuvar, antipruritik (kaşıntıyı giderici) ve anestezik etki gösteren bir ilaçtır.

Stiderm jel, aşağıdaki durumlarda kullanılır:

  • Güneş yanıkları
  • Böcek sokmaları
  • Ürtiker (kurdeşen)
  • Kaşıntı
  • Birinci derece (hafif) yanıklar

Stiderm jel günde 3-4 kez, lezyonlu bölgeye ince bir tabaka halinde uygulanır. Uygulamadan sonra ellerinizi iyice yıkayın.

Stiderm jelin kullanım süresi, ilacın kullanıldığı durumun şiddetine ve iyileşme sürecine göre değişir. Genellikle, ilacın etkisini göstermesi için birkaç gün gerekir.

Stiderm jel 2 yaşın altındaki çocuklarda, hekim onayı olmaksızın kullanılmamalıdır.

Stiderm jelin olası yan etkileri şunlardır:

  • Yanma
  • Batma
  • Kaşıntı
  • Kızarıklık
  • Alerjik reaksiyonlar

Bu yan etkiler genellikle hafiftir ve tedavinin kesilmesiyle ortadan kalkar. Ancak, yan etkilerin şiddetli veya uzun süreli olması durumunda, doktorunuza başvurunuz.

Stiderm jel aşağıdaki durumlarda kullanılmamalıdır:

  • İlacın bileşenlerine karşı alerjisi olan kişilerde
  • İltihaplı deri hastalıkları ile enfekte yaralar, iltihaplı deri enfeksiyonları ve bulaşıcı hastalıklarda
  • Hamilelikte ve emzirirken

Stiderm jel diğer ilaçlarla birlikte kullanıldığında, ilaçların etkileşime girip girmediğini doktorunuza danışınız

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.